≫ 

Neke žene mogu da dožive 100 nekontrolisanih orgazama dnevno i to samo zbog ovog poremećaja

Perzistentno genitalno uzbuđenje je redak poremećaj koji kod žena može da izazove pojavu neželjenih orgazama

  • 3
Iznenađena žena devojka ruke na licu iznenađenje Foto: Shutterstock

I dok mnoge dame imaju poteškoće da postignu vrhunac, sa druge strane zabeležni su i retki slučajevi kada žene doživljavaju stalne orgazme.

Ova tema je oduvek intrigirala stručnjake koji godinama unazad pokušuvaju da zaključe šta pokreće ove neobične procese u telu.

Naime, kako je do sada ustanovljeno, žene koje imaju poremećaj pod nazivom perzistentni genitalni poremećaj suočavaju se sa problemima koji se negativno efektuju na njihov život i najčešće izazivaju osećaj srama.

Zapravo, najobičnije radnje kao što su pranje zuba, vožnja bicikle ili zevanje mogu da dovedu do seksualnog vrhunca.

Orgazam, ekstaza, Seks, ljubav, Veze Foto: Pixabay.com

Jednom slučaju je zabeleženo da žene koje uzimaju određenu vrstu antidepresiva imaju abnormalno česte orgazme u odnosu na one koje ih ne uzimaju. Kada zevaju, mnoge od njih doživljavaju spontani orgazam,a  uprkos ovom neobičnom neželjenom dejstvu čini se da lekari još uvek propisuju lekove za borbu protiv stresa.

Neki fitnes fanatici doživljavaju isti efekat uzrokovan povećanim protokom krvi u genitalijama kada rade vežbe. Takođe, medicinski stručnjaci upoznati su sa takozvanim perzistentnim genitalnim poremećajem, ranije poznatim kao sindrom trajnog seksualnog uzbuđenja.

Naime, ženama koje pate od ovog stanja pripisivane su različite etikete, ali je izuzetno važno istaći kako ovo stanje nije moguće kontrolisati, a lekari još uvek pokušavaju da pronađu medicinski uzrok i mogući lek za ovu reakciju.

Iako većina na ovo stanje gleda kao na nešto pozitivno, oni koji se naltze u ovom stanju govore kako je ovo zapravo veliki teret i smetnja.

Video: Ovaj vibrator je možda pametniji od svakog muškarca jer žene sigurno dovodi do orgazma

(Tekegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA