≫ 

Nasilje nad ženama: Želimo iz prve ruke da čujemo šta se to dešava u Srbiji

Molimo sve žene da popune anketu kako bi se stekla jasnija slika o tome koliko je nasilje nad ženama rasprostranjeno u našoj zemlji

  • 2
Ispovest ćerke nasilnika, nasilje nad zenama Foto: Shutterstock

Svake godine u Srbiji život izgubi u proseku oko 30 žena usled nasilja u porodici ili partnerskim odnosima, dok tri od deset žena doživi fizičko ili seksualno nasilje već od 15 godine.

U sklopu velikog novinarskog istraživanja na temu "Nasilje nad ženama u Srbiji" koje sprovode naše koleginice za "Dojče Vele", molimo sve dame da popune ovu anketu, za koju vam nije potrebno više od deset minuta.

Anketa treba da pomogne da stekne jasnija sliku o tome koliko je nasilje nad ženama u Srbiji rasprostranjeno i koji su oblici najučestaliji. Svi muškarci mogu da se priključe ovom istraživanju, tako što će podeliti ovu anketu sa drugaricama, majkama, sestrama, devojkama, suprugama, rođakama, komšinicama.

Anketa je anonimna, podaci se anonimno analiziraju samo za svrhu novinarskog istraživanja i ne predaju, niti prodaju trećim licima. Samo punoletna ženska lica treba da popune anketu.

Anketu možete popuniti OVDE.

Unapred se zahvaljujemo svima koji budu učestvovali.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36

(*ovo je broj SOS telefona licenciranog od Ministarstva za RZBSP)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA