9 stvari koje se dese kada ste u vezi sa najboljim prijateljem

Ne, nećete prestati da zadirkujete jedno drugo, samo što će se ovoga puta to verovatno završiti poljupcem ili nečim još lepšim

  • 1
zaljubljeni par Foto: Unsplash

Zaljubiti se u najboljeg prijatelje može biti vrlo zapanjujuća spoznaja. Preispitujete se o riziku koji vaša osećanja predstavljaju po snažno prijateljstvo, ali ne možete da pomognete sebi, jer su ta osećanja jača od vaše volje da ih zanemarite.

Stupanjem u romantičnu vezu sa najboljim prijateljem stičete puno toga, a najvažnije od svega je bezuslovno poverenje. Ipak, ponešto se u takvom odnosu i izgubi. Saznajte na kojih to devet stavki bi trebalo da obratite pažnju, ako poslušate svoje srce (PopSugar).

1) Uvek znate o čemu razmišlja

Ne morate puno da se potrudite da pročitate misli svom najboljem prijatelju. Već znate kako razmišlja. Dok biste u vezi sa nekim koga znate tek odskora morali da analizirate svaku sitnicu, sa najboljim prijateljem ne morate ništa da nagađate.

2) Pomisao na seks je blesava... u početku

Nakon toliko razmenjenih priča o svim ljudima sa kojima ste bili u krevetu, sada ste u situaciji da i međusobno budete intimni. Dovoljno vam je ugodno da se, kroz smeh, upustite u nespretnu avanturu, sve dok ne nastupi romansa, kada će seks postati nešto vrhunski dobro.

3) Poželećete da dan traje duže

U početku nećete biti u stanju da se zasitite jedno drugog. Sada ste u prilici da radite sve što ste radili kao prijatelji, plus, i neke nove stvari. Iako nećete poželeti da se razdvajate, pronađite vremena i za ostale voljene ljude u svom životu.

4) Nećete prestati da zadirkujete jedno drugo

Ako ste oduvek zadirkivali jedno drugo zbog svojih „bubica”, nećete tek tako prestati sa ovom dinamikom, samo što će se ovoga puta zadirkivanje verovatno završiti poljupcem.

5) Muči vas neprestani strah

Bojite se da ćete izgubiti najvažniju osobu u svom životu. On je i vaš prijatelj i vaš partner. Nije neuobičajeno da se zaokupite mišlju da vaša veza možda neće uspeti. Potražite savet drage osobe, majke ili prijatelja. To će vas sigurno umiriti.

6) Planiranje večere će biti lakše nego ikad

Pošto ste navikli da jedno s drugim delite obroke, neće vam biti naporno da planire sastanke uz večeru, pa makar se radilo o prostom naručivanju pice. Dovoljno se osećate prijatno u društvu druge osobe da ne razmišljate kako izgledate dok jedete.

7) Svađaćete se ranije nego što očekujete

Nikada vas neće biti strah da drugoj osobi kažete tačno kako se osećate. Ako ste ljuti, postoji manja verovatnoća da ćete to kriti, jer ste navikli da sa najboljim prijateljem sve iznesete na čistac. Vaš prijatelj je već upoznat sa stvarima koje vam smetaju i nećete prezati da ga na to i podsetite.

8) Počećete da obraćate pažnju na svoj izgled u njihovom društvu, ako niste ranije

Vaš prijatelj vas je video u raznim izdanjima i pred njim ste uvek bili opušteni. Ipak, sada ćete obratiti pažnju na to da istaknete ono što vas čini privlačnim i uživaćete u tome.

9) Vaša veza vredi

Niko vas nikada neće posavetovati da se zaljubite u svog najboljeg prijatelja zbog rizika koji to predstavlja. Ako stvari pođu po zlu, možda gubite nekoga ko predstavlja važan deo vašeg života. Isto tako, nema jačih spona od onih koje vezuju dve osobe koje se vole, koje daruju smeh, brigu i podršku jedna drugoj. U životu ćete donositi odluke koje će vam se na prvi pogled činiti suludim, ali poslušajte svoje srce.

N.I.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    22. januar 2020 | 21:35

    Ovakve veze su rekte, jer osećanja gaji uglavnom samo jedna osoba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA