Iskrena ispovest žene iz Kruševca: "Suprug me napušta zato što sam debela. Šta da radim?"

Strašnu tajnu je tajio četiri godine...

  • 13
depresija Foto-ilustracija: Pixabay

Zabavljali su se deset godina pre nego što su se venčali. U braku su dve godine. Nedavno joj je rekao da nije srećan...

- Rekao mi je da je moja kilaža uzrok njegove nesreće već četiri godine. Oseća se izgubljeno. Nikad mi ovako nešto nije rekao - kaže žena iz Kruševca koja je želela da ostane anonimna.

- Poslednjih deset meseci su bili užasni. Desili su se pojedini događaji koji su bili veoma pogubni po naš brak, pa je stres bio okidač da mi priđe i kaže mi šta ga muči.

Rekao mi je da ne želi da ima decu sa mnom. Slomljena sam. Razmišlja o tome da se raziđemo, a da se ja iselim na šest meseci kako bi imao vremena da se posveti samom sebi.

Zakazali smo i razgovore sa psihologom, ali imam osećaj da je on svoje otkazao.

Da li bi trebalo da mu dam prostora da razmisli ili da se borim svim sredstvima da spasim našu vezu kako bismo i dalje živeli ispod istog krova? - pita nas nesrećna gospođa.

Buđenje, Jutro, Snovi, Spavanje, Ustajanje iz kreveta,  Budilnik, Mamurluk, Glavobolja, Depresija, Tuga Foto-ilustracija: Foter/The Snarky Princess

Odgovor: Izvinjavamo se, ali vaša kilaža nije uzrok njegove depresije, već šta on misli o toj temi. Zapravo, najvažniji je njegov sveukupni unutrašnji osećaj koji doprinosi njegovom stanju depresije.

Brine nas to što vas krivi za svoje stanje. Ne čudi nas što se osećate slomljenom.

Činjenica da godinama nije bio u sposoban da vam se obrati po ovom pitanju pokazuje da - ili se bori s komunikacijom ili se nešto dešava u vašoj vezi što komunikaciju otežava, ili su obe stavke posredi.

Pitamo se da li ste ranije razgovarali o deci? Da li ste imali određeni plan po tom pitanju? Ako se predomislio, to je velika promena. Ako niste o tome do skoro diskutovali, to pokazuje nivo komunikacije između vas koji je očigledno otežan.

Tužna devojka plače, tuga, nostalgija, depresija Foto-ilustracija: Shutterstock

Drago nam je što ste zakazali razgovore sa stručnjakom. On je možda otkazao svoje, ali vi nastavite svoju terapiju kako biste iz sebe izbacili sve ono što vas muči i ustanovili kakav ishod biste želeli.

Postoji mnogo parova koji su i dalje zajedno nakon što su uspešno prebrodili tačku za koju su mislili da neće preskočiti. Sad su u srećnim vezama. Ako vaš suprug i vi u tome ne uspete, barem ćete znati da ste se podvrgli svim zdravim pokušajima da to ispravite.

Ako reši da raskine vašu vezu, to vam daje šansu da nastavite sa svojim životom i, ako vam je to bitno, nađete nekoga ko želi decu s vama i voljan je da radi na vašem odnosu pre nego što dođe do tačke pucanja.

Iskoristite vreme koje nećete provesti zajedno da i vi poradite na sebi. Na taj način ćete se, uprkos bilo kakvom ishodu, osećati jačom i samopouzdanijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA