Koliko vremena treba da prođe od porođaja do prve akcije u krevetu s partnerom?

Stručnjaci otkrivaju koliko dugo treba da sačekate posle porođaja pre nego što se prepustite strastima

  • 4

Mnogi se pitaju koliko vremena posle porođaja je potrebno da čekaju do prvog seksualnog odnosa sa partnerom, pa se oslanjaju na priče iskusnijih prijatelja, koji su već bili u toj situaciji. O tome možete da se posavetujete sa svojim doktorom kada posle nekoliko nedelja odete na kontrolu, ali je bitnije da sami vodite računa o svojim potrebama.

Čak i ako vam doktor prilikom kontrole šest nedelja posle porođaja kaže da možete da imate seks, moguće je da vama nije do toga, čak i ako vaš partner ne može da dočeka trenutak da bude intiman sa vama.

Postoje primeri ljudi koji su čekali i po šest meseci pre nego što su se prepustili strastima u krevetu, što je sasvim u redu, naročito ako imate bolove zbog šavova ili nečega drugog. Najvažnije je da poštujete potrebe svog partnera i da on poštuje vaše.

sex seks par krevet čipka

foto: pixabay.com

Mnogi muškarci se plaše da će biti odbačeni dolaskom deteta ili da će ih dete zameniti, tvrdi seksolog Ava Kadel, pa zato treba da im približite u kakvom ste stanju i kako se osećate. Objasnite mu svoje muke i zamolite ga za još malo strpljenja dok se ne vratite u punu snagu.

Ne određujte nasumice vreme kada ćete se vratiti seksualnim aktivnostima, nego pratite kako se osećate i ponašajte su skladu sa tim.

Međutim, bez obzira na to koliko odlučite da čekate do akcije, ne ignorišite potrebe svog supruga. Smislite načine na koje ćete ga zadovoljiti bez samog seksa, tako da oboje budete zadovoljni. Razmenjujte nežnosti ili, ukoliko vam to odgovara, probajte da oralnim seksom nadomestite penetraciju. Mnogi muškarci veoma uživaju u tome.

(V. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    29. januar 2020 | 17:07

    Ja sam probala posle 10 dana, porodila sam se carskim rezom. Bas sam se bila uzelela, jer pred porodjaj smo izbegavali seks.

  • VladimirR

    29. januar 2020 | 13:22

    Porođaj bio prirodan bez seckanja. 21 dan se ispostavio kao dovoljan jer se supruga baš uželela.

  • Zagondzija

    29. januar 2020 | 05:58

    Ja sam skako deseti dan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA