≫ 

Stručnjaci potvrdili: Važan faktor bez kojeg veza i brak ne mogu da opstanu

Ukoliko se vaše vrednosti razlikuju, nećete moći da ostvarite skladan i dugoročan odnos

  • 28
Ljubavni par Foto: Pixabay

Zdrav i kvalitetan ljubavni odnos se gradi godinama. Sasvim je normalno da nakon početne zaljubljenosti partneri sve dublje dele svoju intimu i upoznaju se sa svim aspektima ličnosti.

Kako smatraju psiholozi, prihvatanje i razumevanje su osnovna tačka neophodna za jednu skladnu ljubavnu vezu, ali da bi brak i dugoročna romansa opstali ipak morate da ispunite jedan važan faktor.

Naime američki psiholog Piter Pirson, koji u Kaliforniji vodi "Institut za parove", smatra da za ostvarivanje uspešnog odnosa sa partnerom morate da delite temeljne vrednosti.

ruke, ljubavni par, ljubav Pixabay.com

I dok na ovu stvar ne obraćate pažnju na samom početku veze, sigurno je da će vas "sačekati" kasnije. Upravo kod parova koji ne dele zajedničke stavove, ideje, želje, može doći do udaljavanja i raskida. 

Temeljne vrednosti su važnije od naleta uzbuđenja koje osećate kada upoznate nekoga sa kim delite osećaj privlačnosti jer će te hormonalne reakcije vremenom izbledeti, a zajedničke vrednosti opstaju -  objasnio  je doktor Pirson.

Međutim, jako je važno da razlikujete kompromis od zajedničkih vrednosti.

Ljubav, Veze, Raskid Foto: Pixabay.com

U slučaju da želite drugačije da provedete petak veče - vi da idete u prirodu, a vaš partner da gleda fudbal sa prijateljima, možete pronaći kompromis i dogovoriti se da taj vikend ispunite njegovu želju, a sledeći vašu.

Naravno, ovo se ne odnosi na slučajeve u kojima žena želi decu, tj.  da se ostvari u ulozi majke, a muškarac odbija tu ideju. Jasno je da takav par nema zajedničke temeljne vrednosti.

Zato je važno da odmah nakon upoznavanja, odnosno na samom početku ljubavne veze, dobro osmotrite osobu koja vam se dopada kako u budućnosti ne bi došlo do sudara vaših svetova.

Video: Ljiljana je kranista, Dragan zavarivač, a njihova ljubav topi i najčvršće metale

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA