"Suprug me je napustio zbog druge žene, ali sad želi da mu se vratim. Šta da radim?"

"Još je u vezi sa tom devojkom jer čeka moj odgovor..."

  • 31

Prošle godine je saznala da njen muž, s kojim je dvadeset godina u braku, ima višemesečnu aferu.

- Nedeljama sam plakala. Kad sam mu rekla da izabere između mene i nje, odabrao je nju i napustio me je. Nastavila sam s plakanjem. Dva meseca nakon što je otišao, zaljubila sam se u drugog muškarca. To me je spasilo. Odjednom sam mogla da istrpim muževljevu izdaju. Ponovo sam se osetila mladom i živom - kaže žena koja je želela da ostane anonimna.

- Međutim, suprug sad želi da mu se vratim. Sad vidi da sam srećnija, pa mu je to zanimljivije nego kad me je doživljavao kao ženu koja "kuka". Još je u vezi sa tom devojkom jer čeka moj odgovor. Ne znam šta da radim. Srećna sam sa novim partnerom, posebno u seksualnom smislu, ali takođe čeznem za vezom koju sam imala sa suprugom. On je svakako moj najbolji prijatelj sa kojim imam toliko toga zajedničkog.

Ne znam da li bih ponovo mogla da vodim ljubav s njim ili da mu verujem, i ne znam koje su njegove prave namere. Da li želi da mu se vratim jer je uvideo da je slična situacija i ljubavnicom ili zato što me zaista voli? A što je još važnije - ja ne znam šta želim. Šta da radim? - u nedoumici je ova 42-ogodišnja žena.

Odgovor:

 

Prvo da kažemo da nam je drago što u obzir uzimate i svoje potrebe. Ono što vaš suprug želi je bitno, ali ne i najbitnije.

Iznenađeni smo što ga i dalje opisujete kao svog najboljeg prijatelja. Njegovo ponašanje, ipak, razočarava. Nesvakidašnje je što njegovu izdaju posmatrate kao prestup, a ne kao prekid veze.

Nema potrebe za naivnošću. Afere se događaju i duge veze uvek dolaze do određenog vida prepreke. Dobro je da zamislite odnos sa njim na duže staze. Ne kažemo da je čin vašeg supruga neoprostiv, iako znamo da bi mnogi to mogli da posmatraju na taj način. Ljubav je složena, pa ne pomaže zauzeti odlučni položaj.

Prema vašim opisima shvatamo da suprug nije naučio svoju lekciju. Time što je rekao da vas želi nazad, sad vara svoju ljubavnicu. Sumnjamo da ona zna za to. Ili je opasno neodlučni muškarac ili je toliko preokupiran svojim emotivnim stanjem da je slep za sva tuđa.

Ljubomora, Preljuba, Mobilni, Smartfon, TAMABEPA, Problemi

Foto-ilustracija: Profimedia

Na njegovo trenutno stanje konfuzije ne treba se oslanjati. Pogotovo ako je i dalje u vezi sa novom partnerkom.

Dvadeset godina braka je divan temelj. Međutim, niste nam rekli da li se ova afera desila kao rezultat prethodnog nesrećnog perioda i stagnacije, ili je došla iznebuha.

Time što ćete biti brutalno iskreni sa sobom na svim frontovima je početak procesa donošenja odluka. Da li ste bili srećni ili ste se polako udaljavali jedno od drugog? Da li ste finansijski zavisili jedno od drugog ili ste živeli razdvojenim životima?

Dva meseca je relativno kratak period da biste se "zaljubili" u drugog, nakon dvadeset godina braka. Možda ste jednostavno imali sreće i bili spremni za promenu. Možda vam je nova veza trenutna terapija.

Seks, TAMABEPA, preljuba, Seks-afera, Muvanje, Veza s kolegom

Foto-ilustracija: Profimedia

Posmatrajte ovu situaciju kao da vam je data šansa da razmislite o svom životu, odnosno da na odgovarajući način oblikujete svoju budućnost. Ako je vaš suprug ozbiljan u svojoj nameri da mu se vratite, time što ćete ga naterati da sačeka će samo pojačati požudu. U međuvremenu, morate dobro da razmislite o tome da li neko ko vas je izdao i napustio treba da dobije drugu šansu.

Šta god da odlučite, uradite to po svom nahođenju, ne tuđem. Postupite onako kako osećate.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza Kg

    9. februar 2020 | 23:16

    Ti nećeš zaboraviti, on se neće promeniti... pomirenje, recept za katastrofu. Ne ponižavaj se.

  • Aja

    9. februar 2020 | 23:10

    Nikada! Sta je sa Vama zelite li reprizu, ponovno razocarenje??? Imajte dostojanstva i samo napred nikako nazad...

  • Lol

    9. februar 2020 | 23:25

    Obavezno mu se vrati i tako svaki sledeći put.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA