Dva puta na dan seks umesto teretane: Zategnuta sam i raspoloženija, ali su mi smučili orgazmi

Seks ponekad može da bude odlična zamena za vežbanje u teretani

  • 10
Ruteša

Printskrin Instagram / _rutesha_

Iako možda ne može u potpunosti da zameni odlazak u teretanu dosadašnje studije su dokazale da seks sagoreva kalorije - a što je brži i vatreniji uspećete da otopite više masnih naslaga u telu.

Ipak, do sada smo retko mogli da pročitamo o iskustvima žena koje su putem seksa pokušale da srede svoju liniju, da se zategnu ili otarase viška kilograma.

Srećom, jedna Australijanka pod imenom Ruteša odlučila je da uštedi svoj novac i u isto vreme oblikuje telo, a svoje seksualno iskustvo podelila je sa ljudima širom sveta.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @_rutesha_ on

 

Kao alternativni vid vežbanja, Ruteša je u dogovoru sa partnerom rešila da svakog dana ima dva puta seks, a pored toga da prati svoj eksperiment i zapisuje rezultate koje ostvaruje.

Ako vas je ikada zanimalo koliko kalorija možete da sagorite putem seksualne aktivnosti, Ruteša je izračunala da tokom 30 minuta seksa, uključujući predigru, možete da potrošite 150 kalorija. 

Rateša i njen partner su uveli neke promene u krevetu kako bi se dodatno razgibali, te su promenili seks poze koje zahtevaju više energije, poput kaubojke, obrnute kaubojke i stajaće pozicije.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @_rutesha_ on

 

Prvi dan njene nove fitnes rutine je bio veoma uspešan, a Ruteša je priznala da dugo nije imala miran san kao te noći, zahvaljujući serotoninu.

Nakon nekoliko dana, ova devojka je shvatila da je teško da se drži svojih ciljeva, jer da bi svakog dana putem seksa potrošila od 200 do 250 kalorija, morala bi da bude još kreativnija u krevetu, a to bi značilo da seks trebalo da postane jedna vrsta posla koji mora da obavlja svakog dana.

Međutim, Ruteša je priznala da joj nije prijao toliki broj postignutih orgazama, "jer ih imaš toliko često i samim tim više ih ne doživljavaš na isti način kao ranije".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @_rutesha_ on

 

- Ako inače ne uspeš da doživiš orgazam osećaš se isfrustirano. A ako ga imaš svakog dana po nekoliko puta shvatiš da si izmoren - kazala je ova žena.

Ali, u celini, krajnji rezultat je bio zapanjujući. Ruteš  tvrdi da je bila zategnutija u odnosu na period pre eksperimenta, kao i na dane kada je vežbala u teretani, i jasno joj je da je njeno telo postalo tonirano jer je uspela da sagori više masti. Ali, osim fizičkih rezultata, priznala je da je "seks drastično popravio njeno raspoloženje, da je postala opuštenija i samopouzdanija".  Još jedna stvar koju je važno napomenuti je da su se ona i njen partner osećali povezanost jaču nego ikad pre.

Da li biste probali ovaj vid eksperimenta? Verujete li da seks može da zameni vežbanje u teretani?

(K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ika...

    17. februar 2020 | 23:26

    To je tacno..slazem se s tim..uvek raspolozena,zadovoljna,srecna,vitka linija i sto je najbitnije zdrava...

  • Jovan

    18. februar 2020 | 09:07

    I ja bih al nemam skim

  • Boža zemunac

    18. februar 2020 | 10:03

    Samo dva puta. Menjaj frajera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA