• 6

Da li znate šta je ljubavno bombardovanje i kako ovakvog partnera da prepoznate na vreme?

Da li ste čuli za novi trend, a zove se ljubavno bombardovanje?

  • 6

Svi tragamo za srodnom dušom, onom jednom osobom s kojom na se sve čini savršenim. Ipak jako je važno da naučimo da prepoznamo dobronamernu osobu od manipulatora.

Dešava se da nas neka osoba pridobija odmah, bez da pokušava, i pre nego što pomislite, ta osoba je postala vaš ceo život i odmah možete da zamislite ceo život s njom.

Na žalost, pod presijom da nađemo tu savršenu osobu podložniji smo da zapadnemo pod romantičnu manipulaciju koja raste sa razvojem digitalne komunikacije.

Ljubavno bombardovanje je novi termin u ljubavi koji se koristi za opis romantične manipulacije. Obično je koriste toksični i manipulativni individualci koji su već iskusili bombardovanje ljubavi od strane prethodnog partnera ili roditelja.

Podrazumeva manipulaciju jednog od partnera u vezi kroz ekstravagantne izlive ljubavi i naklonosti na početku odnosa, sa namerom da ih učini bespomoćnim i ranjivim za manipulatora.

Drugim rečima, žrtva je na početku veze preterano bombardovana ljubavlju, i naterana da oseća da mora da se poveže u tu emocijama nabijenu vezu što kasnije postaje nemoguća misija.

Ovo čini da je žrtva ostaje zauvek duboko zadužena za svog partnera - manipulatora i ranjiva je na sve što on od njih potražuje.

O fenomenu ljubavnog bombardovanja govorilo se još 1970. godine kako bi se objasnila manipulacija koju su činili vođe kulta Dejvid Koreši i Džim Džouns.

Ljubav

Foto: Pixabay

Vođe kulta baš kao i manipulativni i toksični partneri tačno znaju kako da ispune i nadmaše emocionalne potrebe svojih žrtava na način na koji one nikako ne mogu to da im vrate i tako ih zarobljavaju u vezi.

Žrtve ovo teško prepoznaju jer su obasute ljubavlju i smatraju da ako makar malo ljubavi i gestova izostane, onda su za to oni krive.

Kako da prepoznamo emotivnog manipulatora od osećajnog partnera?

Suptilna razlika između ova dva partnera je što ljubavni "bombaš" ne dozvoljava da se vaša veza razvija na normalan i zdrav način.

Dok vam osećajni partner može dati divan poklon ili da načini gest u pravo vreme, ljubavni bombaš će to uraditi pre nego što budete spremni da ga procesuirate.

(Telegraf.rs/B.K.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siki

    Dusu mi pokidao, Ali sada karma cini svoje...

  • Ljubav

    Posla sam kroz taj pakao. Bogu hvala sto ne izbavio inace bi završila na psihijatriji. A sad cujem da muskarac koji je samnom manipulusao deset godina ima problem sa psihom. Znaci dragi moji sve sto drugima činimo nama se vrati

  • qq

    Koja serenada al to je posledica jer je merkur na putu za saturn svratio do venere a venera se nije tome nadala i sada je tu nasta haos pogotovo za ove rodjene limburga meseca oni treba da obrate paznju na prvi kvartal u godini e a posle kada saturn dodje do merkura e onda krece blagostanje i stizu dolari🥳

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima