≫ 

Da li znate šta je ljubavno bombardovanje i kako ovakvog partnera da prepoznate na vreme?

Da li ste čuli za novi trend, a zove se ljubavno bombardovanje?

  • 6

Svi tragamo za srodnom dušom, onom jednom osobom s kojom na se sve čini savršenim. Ipak jako je važno da naučimo da prepoznamo dobronamernu osobu od manipulatora.

Dešava se da nas neka osoba pridobija odmah, bez da pokušava, i pre nego što pomislite, ta osoba je postala vaš ceo život i odmah možete da zamislite ceo život s njom.

Na žalost, pod presijom da nađemo tu savršenu osobu podložniji smo da zapadnemo pod romantičnu manipulaciju koja raste sa razvojem digitalne komunikacije.

Ljubavno bombardovanje je novi termin u ljubavi koji se koristi za opis romantične manipulacije. Obično je koriste toksični i manipulativni individualci koji su već iskusili bombardovanje ljubavi od strane prethodnog partnera ili roditelja.

 

Podrazumeva manipulaciju jednog od partnera u vezi kroz ekstravagantne izlive ljubavi i naklonosti na početku odnosa, sa namerom da ih učini bespomoćnim i ranjivim za manipulatora.

Drugim rečima, žrtva je na početku veze preterano bombardovana ljubavlju, i naterana da oseća da mora da se poveže u tu emocijama nabijenu vezu što kasnije postaje nemoguća misija.

Ovo čini da je žrtva ostaje zauvek duboko zadužena za svog partnera - manipulatora i ranjiva je na sve što on od njih potražuje.

O fenomenu ljubavnog bombardovanja govorilo se još 1970. godine kako bi se objasnila manipulacija koju su činili vođe kulta Dejvid Koreši i Džim Džouns.

Ljubav

Foto: Pixabay

Vođe kulta baš kao i manipulativni i toksični partneri tačno znaju kako da ispune i nadmaše emocionalne potrebe svojih žrtava na način na koji one nikako ne mogu to da im vrate i tako ih zarobljavaju u vezi.

Žrtve ovo teško prepoznaju jer su obasute ljubavlju i smatraju da ako makar malo ljubavi i gestova izostane, onda su za to oni krive.

Kako da prepoznamo emotivnog manipulatora od osećajnog partnera?

 

Suptilna razlika između ova dva partnera je što ljubavni "bombaš" ne dozvoljava da se vaša veza razvija na normalan i zdrav način.

Dok vam osećajni partner može dati divan poklon ili da načini gest u pravo vreme, ljubavni bombaš će to uraditi pre nego što budete spremni da ga procesuirate.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siki

    23. februar 2020 | 22:53

    Dusu mi pokidao, Ali sada karma cini svoje...

  • Ljubav

    22. februar 2020 | 08:44

    Posla sam kroz taj pakao. Bogu hvala sto ne izbavio inace bi završila na psihijatriji. A sad cujem da muskarac koji je samnom manipulusao deset godina ima problem sa psihom. Znaci dragi moji sve sto drugima činimo nama se vrati

  • Ma

    21. februar 2020 | 22:44

    Kad je poljubim tamo dole pola sata ne treba nista drugo 😝

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA