≫ 

80.000 ljudi ima koronavirus i ceo svet bi da nosi masku. 38 miliona ima HIV, a mnogi ne nose kondom

Da li vam je ovo logično?

  • 24
seks kondom

Foto: Pexels/Pixabay

"Ne osećam se dobro kad nosim kondom", "Nemam osećaj dok vodim ljubav s kondomom", samo su neki od izgovora koje muškarci koriste da izbegnu zaštitu.

Iako je tehnologija pravljenja kondoma odavno uznapredovala, pa u ponudi imamo ultra talnke koji jedva utiču na osećaj, činjenica je da su muškarci i dalje "neprijateljski" nastrojeni prema kondomu.

Sve u svemu, ovakvi stavovi su prilično štetni posebno kada je reč o seksualnom zdravlju, koje bi uvek trebalo da ima prednost nad nečijim "osećanjima" vezano za kondome.

Njujork tajms je objavio studiju koja otkriva da možda postoji još jedan razlog zbog kojeg pojedini muškarci izbegavaju nođenje kondoma - i sve se svodi na veličinu.

Prema ovoj studiji čini se da je prosečan penis nekoliko centimetara kraći od standardnog kondoma dužine 17cm, što uzrokuje da neki muškarci imaju probleme prilikom upotrebe kondoma.

Debi Herbenik, stručnjak za seksualno zdravlje na Univerzitetu u Indijani, bila je autorka studije nad 1.661 osobom u SAD i otkrila da je kod 83 odsto penis kraći od veličine kondoma.

Prosečna veličina penisa je nešto više od 14cm što je za 2cm kraće od standardne veličine prezervativa, pa se muškarci žale da im oni u toku seksa često spadaju.

Međutim, izgovora nema - sada postoje prilagođeni kondomi koji odgovaraju svim dužinama i veličinama penisa, pa tako i u prodavnicama širom Srbije svako može naći ono što njemu odgovara.

Imajte na umu - zdravlje je najvažnije.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA