Nakon samoizolacije, advokati će trljati ruke: Mnogi će tek sad shvatiti da su im brakovi propali

Predviđa se veliki broj razvoda u svetu

  • 20
par svađa

foto: pixabay.com

Neki ljudi život u karantinu zbog korona virusa doživljavaju kao praznični odmor, ali to nije obavezno tako, jer duži vremenski period zajedničkog boravka u zatvorenom prostoru može uticati na urušavanje ili prekid veza.

Ovo upozorenje je iznela prošle nedelje u britanskom parlamentu vodeća advokatica za brakorazvodne parnice u Britaniji, baronica Fiona Šekelton, piše CNBC.

Ona je navela da advokati u toj branši predviđaju verovatan rast stope razvoda usled samoizolacije.

Hardip Dilon, savetnik za porodično pravo u advokatskoj firmi "Ričard Nelson", kaže da su nakon Božića, kada porodice uobičajeno provode veći deo vremena zajedno, britanske advokatske kancelarije zabeležile porast broja pretraga na internetu u segmentu "ja želim razvod" od neverovatnih 230 odsto.

- Sada se očekuje sličan trend u Velikoj Britaniji, posebno posle izveštaja iz Kine o povećanju broja parova koji žele da se raziđu nakon dugog perioda provedenog u karantinu zbog epidemije korona virusa... Kao i tokom Božića, više vremena provedenog zajedno u samoizolaciji pojačava napetost u odnosima, pre svega tamo gde problemi već postoje - dodaje Dilon.

Osećanje neizvesnosti u pogledu novca, radnog mesta i zdravlja koje stvara koronavirus, kako objašnjava, usložnjava odnose parova u samizolaciji.

Sa ovim se slaže i Selma But, šefica za porodično pravo u advokatskoj kući “Frimen Heris”, koja navodi da bi se ovaj period izolacije mogao pokazati teškim za parove, s obzirom da se na vidiku ne nazire ukidanje naredbe o karantinu.

- Pohađanje škole, posao, susreti sa porodicom i prijateljima i druženje od suštinskog su značaja za mentalno i fizičko zdravlje. Dakle, ograničavanje tih sloboda, mada za dobrobit zemlje, nesumnjivo će imati dubok uticaj na porodice zatvorene u kućama - kaže ona.

Ajša Vardag, osnivač advokatske kancelarije "Vardags", specijalizovane za brakorazvodne parnice, napominje da je njena firma registrovala rast zahteva parova "koji jednostavno kažu da ne mogu da podnesu još jedan dan sa osobom koju više ne vole i koju, zatočeni s njom 24 sata sedam dana nedeljno, počinju čak i da mrze".

- Zatočenost u zatvorenom prostoru često može da postane ekspres lonac koji pritiskom koji samo čeka da eksplodira -, zaključila je Vardag.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dade

    26. mart 2020 | 21:14

    A meni nikad lepse!Legnemo a ja se odmah "bacim" na nju kao kobac na vrapca!!😂

  • Maja

    26. mart 2020 | 21:14

    E dobro je ja se razvela pre ovog tako da sad ne moram nikog da trpim vec uzivam sama sa sobom i prelepo mi je... Mir i tisina

  • Ne srecan muz

    26. mart 2020 | 20:51

    100 % tacno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA