≫ 

Onlajn dejting: Ako partner radi ove stvari u toku komunikacije, reč je o prevari

Kako izgledaju vaši razogovori? Jesu li pitanja obostrana ili jednostrana? Da li razgovor neprestano usmeravaju ka sebi ili seksu?

  • 4
Mobilni telefon, dopisivanje, kucanje poruka, devojka Foto: Pixabay

Ako ste započeli da se "viđate" s nekim u toku karantina, verovatno ste uzbuđeni što ćete ga uskoro videti i uživo. Međutim, kao i bilo koja druga forma onlajn dejtinga, uvek postoji šansa da budete prevareni.

Naime, catfishing je engleski termin koji znači lažni identitet na društvenim mrežama, koji ciljno traži žrtvu zloupotrebe ili prevare.

Sa portala Metro su razgovarali sa Lili Valford, bihejviorologom kojoj je uska struka pomaganje klijenata u onlajn dejtingu, pa im ukazuje na trenutke koji mogu voditi do toga da su žrtva prevare.

Ne znate šta želite

Ovo može zvučati čudno, i više je problem koji se bazira na vas, ali ako ne znate šta želite kod partnera, u riziku ste da budete žrtva manipulacije.

- Imajte jasne želje o tome za kakvim odnosom tragate pre nego što se upustite u onlajn dejting. Ovo vam može pomoći da izbegnete toksičnu, neodgovarajuću vezu – ističe Valford.

Ne želi video poziv

Uobičajena pojava je da osoba s kojom komunicirate izmišlja izgovore kako ne bi porazgovarala s vama putem video poziva, što može ukazivati na prevaru.

- Pokušajte s video pozivom čim se osetite prijatno za to. Iskreni ljudi će biti voljni da vam pokažu da su realna osoba – kaže Valford.

Telefon Foto: Pixabay

Čudne fotografije

Ovde je reč o fotografijama na profilu koje nisu sređivane i bez filtera; o postojanju više dupliranih fototgrafija ili samo profesionalnih fotografija. Ako želite da nađete iskrenu osobu, tražite njegove fotografije sa prijateljima i u raznim ambijentima.

- Obratite pažnju da li na fotografijama gledaju u objektiv, da li nose naočare za sunce, da li pokrivaju lice na neki način... Ovo može značiti da su prevrtljivi i da nešto skrivaju – smatra Valford.

Nečiste namere

Ponekad vam je znak da neko nije dobra osoba ravno ispred nosa, ali vi to ne vidite. Obratite pažnju na podatke iz njegove biografije.

- Ako samo traži zabavu i "ne želi ništa ozbiljno", nemojte misliti da ga možete promeniti – napominje Valford.

- Kad vam neko pokaže kakav je zapravo, verujte im prvi put – jednom je rekla Maja Anđelu.

Telefon Foto: Pixabay

Jednosmerna komunikacija

Kako izgledaju vaši razogovori? Jesu li pitanja obostrana ili jednostrana? Da li razgovor neprestano usmeravaju ka sebi ili seksu?

Ako nisu voljni da odgovaraju na pitanja o sebi, to može značiti da deo sebe žele da "zaštite" od vas, što može dovesti do mnogih kasnijih iznenađenja.

Sa druge strane, ako samo pričaju o sebi, to može značiti da im se mnogo ne dopadate. Odustanite od takve komunikacije u startu.

Video: Svidela mu se devojka u vozu, pa je posred kabine organizovao romantičan dejt

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    25. maj 2020 | 21:27

    Svi su glumci,ja sam to definisao kroz misao da su najveci glumci na drustvenim mrezama,takvih glumaca vrhunskih necete videti u pozoristu ili filmskom platnu

  • Перагеније

    25. maj 2020 | 22:19

    "kaže Valford." - ОПЕТ нам намећу СВОЈЕ проблеме. Параде и слично...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA