≫ 

"Moj posao supruge je da naš dom održavam čistim": Tvrdi da muškarci ne treba da rade kućne poslove

Tradicionalne poglede na brak vuče iz detinjstva, ali njeni stavovi nisu dopadljivi velikom broju žena...

  • 21
Žena, devojka, kafa, šolja, kuhinja, kuća, enterijer Foto-ilustracija: Pixabay

Majka osmanaestog Džejsona iz Mančestera smatra da bi žene trebalo da budu ženstvene i poslušne svojim muževima, da se bave svim kućnim poslovima poput kuvanja, čišćenja i spremanja, a i sama priznaje kako njen muškarac nikad nije raspremio krevet, ispraznio mašinu za pranje sudova ili oprao veš, i to punih šest godina koliko su zajedno.

- Postoje muški poslovi, poput čišćenja psećeg izmeta, a onda i ženski poslovi, koji podrazumevaju sve ostalo - izjavila je Rebeka Konvej za The Sun. Međutim, nisu svi saglasni s ovim uverenjem. Ljudi su Rebeku nazvali "staromodnom" i "antifeministkinjom" zbog njenih stavova, ali ona tvrdi kako ni u kakvim okolnostima ne planira da se prikloni većini.

"Na prvom sastanku momak bi uvek trebalo da plati račun"

- Stojim iza onoga u šta verujem - oštro je poručila Konvej i dodala:

- Moj suprug Li (43) vodi vlastiti informatički posao i glavni je hranitelj, stoga je sasvim razumno da ne želi da se vraća u neurednu kuću. Moj posao kao supruge je da naš dom održavam čistim.

Njena veza s Lijem, kog je upoznala u noćnom izlasku u Notingemu, započela je na način koji joj je pokazao da njih dvoje imaju zajedničku budućnost. Na njihovu prvom sastanku u "Starbaksu" on se odmah ponudio da plati račun, a Rebeka priznaje kako bi ga odmah otpisala da nije bilo tako, prenosi Net.

- Na prvom sastanku momak bi uvek trebalo da plati račun - rekla je ona.

Par je počeo da živi zajedno već nakon nekoliko meseci, a ona se nikad nije ljutila što njen partner nije znao da koristiti mašinu za pranje veša.

Tradicionalne poglede na brak vuče iz detinjstva

- Li i ja delimo zaista tradicionalna stajališta - objasnila je ova dizajnerka enterijera.

Rerna, ciscenje rerne, pranje, ribanje Foto: Shutterstock

- Nisam domaćica, ali svejedno kuvam i čistim. Uvek raspremam krevet. On to nikad nije učinio, ali to i ne očekujem.

Tradicionalne poglede na brak Konvej vuče iz detinjstva jer je njena majka Don, koja sada ima 62 godine, satima usisavala i brinula se da njihov dom bude veoma čist.

- Moja mama je uvek govorila da nema opravdanja za nered u kući i ja sam saglasna s time - istakla je.

Rebeka je opisala kako izgleda njen uobičajeni dan. Ustaje u sedam ujutru i pravi doručak za porodicu.

- Kuhinja je uvek čista kada se probudim jer sve površine očistim veče pre. Tada sve dezinfikujem i poliram, a potom usisavam kuću i brišem podove. To radim svakodnevno, a Li mi nikada ne pomaže - napomenula je Rebeka.

Mikrotalasna čišćenje Foto: Shutterstock

Njeni stavovi ne sviđaju se velikom broju žena

- On nikad ništa ne radi po kući, ali stvarno mi to ne smeta. On čisti pseći izmet, dvorište i šupu jer to su muški poslovi - tvrdi 25-ogodišnja supruga i majka.

Ona takođe uvek sprema večeru i pere.

- Nisam sjajna kuvarica. To su obično špageti bolonjez ili kari, ali trudim se.

Rebekini stavovi nisu se svideli velikom broju žena, koje priznaju da im samo čitanje o tome izaziva teskobu. I njene prijateljice pokušavale su da joj utuve u glavu kako takav život nije u skladu s 21. vekom. Ipak, ona ne odustaje.

- Rečeno mi je da sam previše ekstremna i da moram malo da živim, ali to je kao što moja mama kaže: "Kuća u svakom trenutku mora biti spremna kad bilo ko pokuca na vrata" - opravdava se Konvej i naglašava kako ona ne osuđuje žene kojima partneri pomažu. To je, zaključuje, bio njezin izbor, a ne njenog supruga, da postupa na ovaj način.

Video: Svaki dan provedemo ovde neko vreme, a ne znamo koje je to leglo štroke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    31. maj 2020 | 15:58

    Pitam ja dragi moji muskarci sto stalno kukate na zene , koliko ste puta toj istoj zeni skuvali kafu,pricuvali ili zamenili pampers nahranili dete.Najlakse je pljuvati a ne zeleci videti svoje mane.Ovde nije rec o starletama i sponzorusama vec o obicnoj zeni.Vremena su se promenila , borba za prezivljavanjem je sve veca.Danasnja zena je izrabljena kod privatnika,trci za decu u skolu ili vrtic .Onda rucak pa vecera a o vesu tek da ne pricam.Za to vrememuskarac ni prstom ne mrdne oseca se zapostavljeno i naravno ode drugoj.Brak je trpljenje u dvoje gde obaveze mora da se dele.Moj ne cisti kucu jer mene taj posao relaksira.Ali zato podgreje rucak,spremi veceru dok sam na poslu,skuva kafu,plati racune ,ode u nabavku.Smatram da je to normalno za funkcionisanje porodice danas.Manite nas vise tih zena sa Zapada.One ne rade a primaju nadoknadu normalno je da ce cela kuca biti na njima.

  • Dr.

    31. maj 2020 | 14:23

    Danasnje zene su toliko razmazene da jedva i decu svoju cuvaju. A o higijeni necu ni da pricam.

  • Zile

    31. maj 2020 | 12:30

    Pozdrav i sve najbolje u braku.E da je vise ovakvih zena.U zapadnom sistemu je problem sto vecina zena se sve vise osamostaljuje i zeli jednakost sa muskim polom.U istocnim kulturama i aziji je previse strogost prema zenskom delu populacije.Najbolje je da se zna ko je glava porodice i da muskarac radi teze poslove a zena tradicionalno kucne.Medjutim danas je mnogo toga izopaceno zato postoje svadje i razvodi gde deca najvise pate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA