≫ 

Uništila joj život zbog Fejsbuka: Nakon ove priče dobro ćete paziti koga primate u prijatelje

Jeziva priča trese Grčku već mesec dana

  • 6
napad kiselinom Levo žrtva, desno napadač / foto: Instagram

34-godišnja Joana Paleospiru koja je brutalno napadnuta kiselinom u atinskom naselju Kalitea, nalazi se trenutno na 5. operaciji u pokušaju da joj spasu lice. Mladu devojku je ispod stepenica zgrade čekala žena obučena u crno sa maskom, a čim je Joana pozvala lift, ova je izletela i u lice joj bacila sumpornu kiselinu.

Tri nedelje nakon brutalnog napada zbog kojeg je Joani sprženo 93 odsto kože lica, uhapšena je 35-godišnja Efi koju je žrtva površno poznavala.

Ipak, motiv napada je jedna od najneverovatnijih priča koje ćete čuti, koja treba da služi kao podsetnik da vodimo računa o tome ko nam se nalazi među prijateljima na Fejsbuku.

Naime, grčka policija je zahvaljujući praćenju poziva i lokacije mobilnog telefona uspela da dođe do toga da se 35-godišnja Efi nalazila na mestu zločina, a prilikom pretresa njenog stana nađeni su sastojci od kojih je napravila kiselinu, ali i odeća koju je nosila.

Policija je takođe došla i do podataka da je Efi prethodnih godinu dana pratila nesrećnu Joanu, a sve zbog toga što ju je njen tadašnji dečko dodao na Fejsbuku.

Bolesna ljubomora kao motiv

Sve je počelo kada je tadašnji dečko 35-godišnje Efi koja je izvršila napad, dodao Joanu na Fejsbuku još krajem 2018. godine.

Od tada je Efi činila sve da se kako-tako zbliži sa Joanom ne bi li saznala da li je njen dečko uznemirava.

Štaviše, Joana je uvek billa voljna da joj odgovori.

Ovako je sveukupno izgledalo njihovo dopisivanje:

Efi: Draga je l' sve ok? Je l' te nije ponovo smarao?

Jovana: Pa, jeste. Već sledećeg jutra... Poželeo mi je dobro jutro, tako nešto. Ne znam kakva je vaša veza, ali bih ti savetovala da se skloniš od njega. Čovek živi na Fejsbuku. Mislim da nije vredan da se baviš njime. Svakako ja mu na to ništa nisam odgovorila.

Efi: Je l' mogu da te pozovem? Nemam tvoj telefon. Kako se završio vaš razgovor?

Joana: Rekao mi je da uživam, uzvratila sam "takođe".

Ubrzo ju je ponovo kontaktirala.

Efi: Dobro veče, kako si?

Joana: Draga moja, super, ti? Nadam se da je sve ok sa onim tvojim likom.

Efi: I ja sam dobro. Je l' ti je pisao ponovo?

Joana: Ne, pa rekla bih ti da jeste.

Efi: Znam i hvala ti puno.

Joana: Nadam se da će sve biti ok. Ljubim

Efi: Ljubim

Dve žene su razmenile svega 11 poruka i to uvek na inicijativu Efi. Poslednja poruka bila je u julu 2019. godine.

Ko je misteriozni muškarac koji je razlog napada?

napad kiselinom foto: Instagram; pixabay.com

40-godišnji muškarac koji je o ovom slučaju, kao i ostatak Grčke, slušao na vestima i bio šokiran, nije ni slutio da on ima veze sa tim.

On je sa Efi bio u površnoj vezi budući da zbog prirode posla nije želeo da se vezuje ni za koga.

Lepa Joana mu je iskočila na Fejsbuku, a zajednički prijatelj bila im je Efi. Odlučio je da je doda i pisao joj je svega nekoliko puta, a čak se u životu nisu ni videli uživo.

Poslednje dopisivanje policiji je bilo zanimljivo.

40-godišnjak: Ćao, gde si se izgubila? Želim ti sve najbolje.

Joana: Opa! Sve ok, kako si ti? Šta radi Efi?

40-godšinjak: I ja sam dobro. Iskreno nismo se dugo čuli, verujem da je dobro. Ako pričate o privatnim stvarima, onda sigurno znaš kakvo je stanje stvari. Nismo mi ni bili u nekoj vezi, kao što znaš jer zbog prirodne posla u poslednjih godinu-dve ne mogu da se vezujem. Dobra je devojka i naravno da smo u dobrim odnosima. Nismo se svađali, naprotiv. Uostalom ne verujem ni da si ti mogla da joj kažeš nešto o meni budući da se nikada nismo ni upoznali izbliza, ali ok. Ako jesi, nadam se da je nešto lepo :)

Advokat muškarca oglasio se u javnosti rečima da se on trenutno nalazi u "psihičkom šoku", kao i da je zbog pritiska medija morao da promeni mesto stanovanja.

Mlada Joana trenutno se nalazi u bolnici gde je čeka niz operacija u nadi da će lekari barem malo moći da ublaže jezive posledice napada kiselinom. Efi je u pritvoru gde i dalje ne želi ništa da kaže.

Video: Kako prepoznati nasilje kod partnera, pre nego što bude prekasno?

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA