≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žene otkrile koje delove intimnih odnosa najviše vole, a nemaju veze sa penetracijom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema istraživanju, samo 18% žena je izjavilo da vrhunac dostiže isključivo kroz vaginalnu penetraciju

  • 1
Žena Foto: Pixabay

Kad pomislimo na seks, mnogi od nas ga asociraju sa činom penetracije. Za ovo možemo kriviti nedostatak seksualne edukacije i čudne definicije za „gubitak nevinosti“, piše Metro.

Istina je da ženama penetracija ne mora da predstavlja ultimativni užitak. Prema istraživanju iz 2017. godine, samo 18% žena je izjavilo da vrhunac dostiže isključivo kroz vaginalnu penetraciju.

Pokazalo se da je klitoralna stimulacija daleko efektivnija u donošenju zadovoljstva, ali i drugi „manji“ segmenti seksa. Predigra i poljupci su ključ za najlepši užitak.

Pitali smo nekoliko žena različitih seksualnih orijentacija i ljubavnih statusa koji je to deo seksualnog čina koji najviše vole, a nema veze sa penetracijom. Imena su izmenjena zbog želja sagovornica da ostanu anonimne.

Danijela (26)

Predigra, pogotovo sa novim partnerom. Volim osećaj adrenalina kad znate da će se određene stvari desiti, pa vam je osoba sa kojom ste veoma privlačna, a kad spusti ruku na vašu nogu – jednostavno znate...

Sara (23)

Dodir. Partnerova ruka na mojoj butini ili oko struka dovoljna mi je da se uzbudim.

Mila (30)

Volim kad mi partner ljubi grudi i vrat, i da mi radi sve ono uz šta osećam povezanost i bliskost s njim. Poljupci i dodiri kad sam u ranjivom stanju su mi posebno stimulativni.


Dragana (49)

Oralna stimulacija mi više prija od penetracije. Nežna pažnja usmerena na klitoris čini čuda u mom slučaju.

Slavica (42)

Oralni seks. I jak zagrljaj.

Renata (27)

Dugi poljupci, i bilo koji trenutak zbog kog se oboje zasmejete.

Marijana (32)

Preferiram sve drugo osim vaginalne penetracije. Poljupci, a posebno oni po vratu, posebno me nadražuju. Dodiri i igrice zadirkivanja. Volim i kinky stvari, kao što je nošenje lisica ili spenkovanje. Oral će mi pružiti veće zadovoljstvo od konkretne penetracije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA