Od supruga je dve godine krila da ima rak: "Moj bes nije dobar pratilac tuge"

"Moj bes zbog nedostatka poverenja nije dobar pratilac tuge..."

  • 1
Erektilna disfunkcija, muškarac, Proton Foto-ilustracija: Shutterstock

Prošle sedmice je saznao da njegova supruga, s kojom je u braku 40 godina, ima rak dojke već dve godine.

- Tvrdi da je svoje zdravstveno stanje čuvala za sebe kako me ne bi zabrinula, kao ni našu odraslu decu. Nedavno smo otkrili da se rak proširio i na njene kosti – ispovest započinje muškarac (64) koji je želeo da ostane anoniman.

- Moram da se pomirim sa činjenicom da ću uskoro postati udovac, ali i sa svojim povređenim emocijama zbog toga što mi za svoju bolest nije rekla. Da poslednje dve godine nisu bile najbolje u našem zajedničkom životu, njen potez bih shvatio kao krajnju izdaju poverenja. Ubeđen sam da mi nije rekla iz razloga što se lečila alternativnom medicinom, a znala je da bih se tome protivio.

Moj bes zbog nedostatka poverenja nije dobar pratilac tuge. Moje suze se mešaju sa ozlojeđenošču i takvu kombinaciju je teško pomiriti. Iako ona i dalje pozitivno razmišlja, znam da je prognoza suprotna.

Uz sve ovo, ona sad želi da i ja krijem našu situaciju. Kako bih izbegao laganje i foliranje, prekinuo sam aktivnosti sa svojim bliskim prijateljima, pa sad sa ovim moram da se nosim samostalno. Bio bih vam zahvalan za bilo kakav savet – završava.

Odgovor: Mnogo nam je žao. Ovo je tužna priča za sve, a pogotovo za vašu suprugu. Razumemo da se osećate izdano i besno. Da su okolnosti drugačije i da je prognoza manje negativna, posavetovali bismo vas da svoju frustraciju iznesete na odgovarajući način. Budući da situacija nije takva, mislimo da nema mesta za druga osećanja, osim njenih.

Ona može da gradi svoj narativ, i da u svemu bude pozitivnog shvatanja, ali njen zahtev jeste sebičan. Smatramo da bi vaša deca trebalo da znaju šta se dešava kako bi mogla da se pripreme za mogući ishod. Gubitak roditelja može izazvati veliki šok, pa je bolje da im se pruži šansa za pripremu i oproštaj.

Vaša supruga smatra da je prikrivanje odgovarajući način, ali kao roditelj ne smete uskratiti to pravo svojoj deci. Ono kroz šta vaša žena prolazi mora biti prepoznato i pomireno, ne samo za one oko nje već i zbog nje same, jer joj je sigurno teško da sav teret nosi na svojim leđima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    28. jul 2020 | 10:22

    To je jako tesko ostao sam bez svastike neki dan zbog iste bolesti.Nije vrsila samokontrolu nikako nije htela dr.uvek je nesto ispred i nazalost ode za 6 meseci,a lnudi moji da vi samo znate kakva je bila dobra dusa,nema kome nije pomogla,koliko samo sam jeo slavskih ruckova ko nje.Sve spremi sama za 100ljudi,bas mi je tesko izvinite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA