≫ 

Muškarci, dodirujte ove delove ženskog tela da biste joj pomogli da postigne "potpuni" vrhunac

Ženski orgazam zavisi od stimulacije svih delova tela, a ne samo od klitorisa i G tačke.

  • 5
Seks Sex poze pose

Foto: Shutterstock

Ženski orgazam je oduvek bio misterija,  naučnici su decenijama unazad žestoko raspravljali da li bez stimulacije klitorisa, izuzev kod malog broja izuzetno erotizovanih žena, nije moguće postizanje orgazma.

Međutim, nova studija tvrdi da ako se proširi stimulacija i drugih delova ženskog tela, moguće je postići neverovatan orgazam. Dakle, on nije tako neuhvatljiv, kao što se možda mislilo.

Naučnik sa Konkordia Univerziteta u Kanadi naglašavaju da žene imaju "ogromnu mogućnostl" da dožive orgazam na osnovu stimulacije brojnih tačaka na telu. Oni tvrde da ne postoji tačan način na koji treba muškarac da zadovolji ženu.

Te tačke ključuju spoljašnji klitoris, unutrašnju G tačku i grlić materice, kao i bradavice, uši - pa čak i nožne prste. 

Prema istraživanju, žena može da doživi orgazam dodirom bilo kojeg od ovih tačaka, ali je ključno primeniti pravu vrstu dodira i ritam.

orgazam

Foto-ilustracija: Pixabay

Vrsta dodira može da varira od žene do žene, i zavisi od njenog doživljaja seksa i poznavanja sopstvenog tela.

Međutim, nemojte da se previše brinete jer naučnici takođe veruju da se ta „formula“ menja tokom života žene.

- Za razliku od muškaraca, žene mogu imati neverovatnu raznolikost orgazmičkih iskustava, koji se razvijaju tokom čitavog životnog veka. Ženska "erotska mapa" sa zonama koje su veoma osetljivem nije uklesana u kamen već je to neprekidni proces iskustava i otkrivanja. Orgazmi ne moraju da dolaze sa jednog mesta, niti sa svih ovih mesta. I ne moraju da budu jednaki za svaku ženu, niti za svako seksualno iskustvo, da bi bili validni - objasnio je Džim Fos, autor studije i psiholog.

Stopala, fetiš, ljubljenje stopala, seks, foot fetish

Foto: Shutterstock

Kombinacija ovih senzornih tačaka pouzdano izaziva zadovoljstvo

- Sa iskustvom, stimulacija jedne ili svih ovih zona integrisana je u „ceo“ set senzornih tačaka, pokreta, položaja tela, uzbuđenja.... Ta kombinacija tačaka pouzdano izaziva zadovoljstvo i orgazam tokom masturbacije i seksualnog odnosa. Uz to, mislimo da se verovatno to menja tokom celog životnog veka, jer žene doživljavaju različite vrste orgazama iz različitih vrsta osećanja u različitim kontekstima i sa različitim partnerima - zaključuje psiholog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💋

    1. avgust 2020 | 06:45

    Za savrsen orgazam je potrebna ljubav

  • Zvele

    1. avgust 2020 | 08:52

    Pružiš ženi savršeni oral , da vidiš kako pada u trans eto orgazama koliko hoćeš....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA