≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Flertuje sa vama ili je samo ljubazna? Otkrijte istinu pre nego što se gorko razočarate

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zavođenje je jedna od ključnih komponenti ljudske seksualnosti, ali ne zaboravite da se zavođenje uči

  • 4
foto Pixabay foto Pixabay

Izraz lica kada devojka ugleda muškarca neverbalno prenosi njeno romantično ili seksualno interesovanje, tvrdi Omri Gilat, psiholog sa Univerziteta u Kanzasu. Ali, mali broj muškaraca je u stanju da razlikuje „male signale“ od uobičajene ljubaznosti. Sve i da imaju bogato iskustvo u muško-ženskim odnosima ili da su apsolutno „operisani“ od toga da prepoznaju „govor tela“, muškarci teško mogu da identifikuju kada žena koketira sa njima, a kada nije zainteresovana za njih kao za potencijalne partnere.

Osmeh nije uvek sastavni deo igre zavođenja, otkriva psiholog.

- Kada spazi muškarca koji joj se dopada, lice žene poprima specifičnu morfologiju, ali, nažalost, retko koji muškarac  to može da „pročita“ – kaže Gilat.

U studiji, istraživači su tražili od žena da spontano reaguju kada vide muškarca koji im se dopada, odnosno da odglume da im se neko dopada koristeći se oprobanim „ženskim oružjem“ – zavodljivim pogledom i mističnim osmehom. U istraživanju su učestvovale profesionalne glumice i volonterke koje nemaju nikakvog glumačkog iskustva.

Neke od njih su bile ubedljivije u flertovanju, neki muškarci su bolje „čitali“ šta im žene neverbalno poručuju, ali je ipak najveći deo njih tumačio osmeh i pogled kao flert. I, pali su na ispitu!

Koji signali nedvosmisleno govore da se dopadate devojci? Onda kada devojka okrene glavu na jednu stranu i blago je pogne, blaženo se smeška i gleda vas pravo u oči, tvrde istraživači.

Ko je „bolji materijal“ za flert?

Stručnjaci sa Univerziteta u Nikoziji anketirali su više od 800 dobrovoljaca i otkrili da su i muškarci i žene spremniji da flertuju sa nekim ko atraktivno izgleda i ko je vešt u igri zavođenja. Samouverenost se takođe našla na listi poželjnih osobina kod oba pola.


Dobar kontakt očima i privlačan miris čine flertovanje efikasnijim, pogotovo kod žena, utvrdili su istraživači.

Takođe, žene su veliku prednost dale muškarcima koji se prema njima nežno ophode.

S druge strane, muškarci su uvek bili spremni da „startuju“ devojku koja po njihovim merilima atraktivno izgleda, smatrajući da je upravo provokativna spoljašnjost „pozivnica“ za flert.

Stariji učesnici istraživanja – i muškarci i žene - bolje su reagovali na lepe manire, smatrajući ih privlačnijim od atraktivnog fizičkog izgleda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    15. septembar 2020 | 21:51

    Zena igra glavnu ulogu ,mnogi su padali na kolena zbog zena a neko dva metra ispod zemlje,neko u ćorku,neko u ludnicu tako vodite racuna kako prilazite i na koji nacin zeni ,jer lukastvo lezi u njima,taj osmeh prema vama neznaci da ste vi baja neki iz njenih snova nego ovca koja ce biti osisana sa obadva prazna dzepa ,e posto necete imati vise dzepove punih novaca gde ce te ruke zavlaciti e onda ce te u buducnosti stajati u stav mirno ispred zene

  • Zorica

    15. septembar 2020 | 23:14

    Ljubaznost je moja osobina i puna pozitivne energije. E to muskarci smatraju vrlo cesto flertom,da nekad moram i grubo da postupim. Zasto ste tako ograniceni,cast izuzetcima. Volim da se smejem,a neki i to smatraju flertom,a nikada im nisam davala povoda. Iako imam pet banki,izgledam mladje,a udata sam i tako se i ponasam. U drustvu koleginica i kolega se opustim,smejem se. Celog zivota sam uglavnom bila pogresno shvacena samo zato sto sam ljubazna i vesele prirode. Zaista mi nikada nece biti jasno zasto,a vole da sam u drustvu

  • Duck

    18. septembar 2020 | 08:46

    Moja žena je uvek ljubazna i to je njen šef pogrešno protumačio. Dok je on ukapirao da greši dala mu je 3 put...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA