≫ 

Dok ne naučite ove 4 lekcije u životu, nemojte planirati venčanje

Ovo su ključne veštine koje garantuju da će vaš brak opstati i biti srećan

  • 2
foto Pixabay

foto Pixabay

Pre nego što dobijete vozačku dozvolu, morate da položite testove i vozački ispit. Vožnja bez potrebnih veština mogla bi da ugrozi i vas i druge učesnike u saobraćaju. Isto pravilo važi i za venčanje. Partnerstvo zahteva da parovi savladaju veštine koje su neophodne da bi zajednica bila srećna i dugovečna.

Psiholozi kažu da su za dobar i kvalitetan brak ključne četiri veštine koje bi partneri trebalo da savladaju.

Naučite da kažete ono što vam se ne dopada na asertivan način

 

Mala deca se ljute, plaču, vrište i udaraju nogama o pod kada im nešto nije po volji ili kada po svaku cenu pokušavaju nešto da dobiju. Takvo ponašanje nije primereno za odrasle, pa ni ne pokušavajte da iskamčite od partnera ono što želite na ovakav način.

Ako otkrijete da počinjete da vičete ili da se ljutite svaki čas, zakažite razgovor sa psihologom i naučite da kontrolišete bes. Psiholog će vam pomoći da ono što želite zatražite od “druge polovine” na asertivan način, bez ružnih scena i loših osećanja.

Razgovarajte, čak i kada ste ljuti jedno na drugo

 

Ljubav prestaje onda kada parovi prestanu da razgovaraju. Čak i ako se ponekad posvađate, to je znak da vam je još stalo do “druge polovine”. Zato nikada nemojte ignorisati ono što vam bračni drug govori. Izostanak direktne komunikacije može da proizvede ekstremne bračne nevolje.

Budite diplomata i naučite da pravite kompromise

 

Ljudi se razlikuju, želje im se razlikuju, ali to ne bi trebalo da bude "kamen spoticanja" u braku. Uspešni parovi znaju kako da počnu "njegovim putem" i "njenim putem", a završe "na zajedničkom putu" na kom se oboje osećaju dobro. Bitno je da obe strane budu spremne na kompromise.

foto Pixabay

foto Pixabay

Širite optimizam, biće vam zabavnije

 

Ko još voli večito namrštene osobe koje na život gledaju isključivo iz mračne perspektive? Koliko prijateljstava ste prekinuli jer vas je neko non-stop "mračio" i crpio vam energiju? Da li vam prija kad vas neko zasipa negativnim rečenicama i ne vidi ni tračak svetla "na kraju tunela"? Nemojte biti bračni partner koji sve vreme "mrači". I kad naiđe težak životni period, potrudite se da pogledate situaciju iz druge perspektive.

Ako je vaša "druga polovina" sklona upadanju u dubiozu, pomozite joj da promeni ugao gledanja na stvari. Zajedno prigrlite optimizam i "hranite" jedno drugo pozitivnim rečenicama i idejama. Optimizam je zarazan, baš kao i pesimizam - birajte ono što će vam zajednički život učiniti vedrijim i lepšim!

Video: Mirjana slavi 30 godina od razvoda!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. septembar 2020 | 21:42

    Tesko je dati nekome danas savet,svi pokusaji su uzaludni ako toga nema u coveku i ne zeli da saslusa drugog,tako svi su punoletni pa nek rade sta im srce iste,slusaj ,gledaj pamti i uocavaj i ispravljaj sebe jer vreme i zivot nemeju vremena za djake ponavljace

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA