Ćutanje je zlato: 5 tema koje ne bi trebalo otvarati sa dečkom ako nemate nameru da raskinete odmah

Iskrenost nekada može skupo da košta…

  • 4
Svađa, raskid

Shutterstock

Kao i u svakom drugom odnosu, i u ljubavnoj vezi ponekad je pametnije da neke stvari prećutite, čak i ako vas pomalo “žuljaju”. Stručnjaci za seks i veze izdvojili su pet tema koje nije baš mudro otvarati sa dečkom, osim ako nemate nameru da raskinete.

“Tvoja mama je nepodnošljiva!”

 

Malo je veza u kojima je mama vašeg dečka oduševljena sinovljevim emotivnim izborom. Čak i ako to tako bude u početku, kako vreme prolazi sve više rastu šanse da se situacija okrene za 180 stepeni.

Iako u mnogim slučajevima “njegova mama” zna da bude naporna do bola i da se petlja tamo gde joj nije mesto, pazite kako ćete tako nešto saopštiti vašem dečku. Mama je mama, jedna jedina, u njegovim očima uvek bez konkurencije. Ako mu na grub način stavite do znanja da vas njegova mama izluđuje, to može da stvori nepotrebne tenzije u vezi.

“Bivši je bio bolji”

 

Sasvim je u redu da sa aktuelnim partnerom podelite neke stvari iz prošlosti, ali trebalo bi da znate granicu. Partner ne mora da zna šta ste sve radili sa bivšim, a ono što ga posebno užasava je kada počnete da ga poredite sa starim momcima. Time samo omalovažavate svoj odnos i svojoj boljoj polovini dajete do znanja da nije dovoljno dobra.

“Neka, sama ću”

 

Ako se dečko ponudi da posle zajedničke večere opere sudove ili da pokupi veš sa žice, nemojte odbiti. Magična rečenica koja kod muškarca “ubija” želju da razmišlja o vama kao partnerki sa kojom će provesti život glasi: “Neka, sama ću.” Iako zvuče dobroćudno, ove reči stavljaju vašeg dečka u nepovoljan položaj. Nemojte se prema njemu ophoditi kao da je dete koje ništa nije u stanju da uradi samostalno.

brak, kriza, razvod, problemi u vezi, prevara, briga otuđenost tuga

Foto: Shutterstock

Broj koji bi svakako trebalo prećutati

 

Stručnjaci za seks i veze upozoravaju da je najbolje nikada ne pominjati broj partnera sa kojima ste spavali pre ulaska u aktuelnu vezu. Razgovor o tome može da unese nemir u vezu, pa čak i da natera partnera da promeni mišljenje o vama. Sve je to najčešće posledica straha da će partner ispasti ili previše ili premalo iskusan na tom polju.

“A da odeš na presađivanje kose?”

 

Niko nije idealan. Nekad se brzo ugojimo, nekad za kratko vreme mnogo smršamo, nekad zbog obaveza na poslu imamo “podočnjake do poda”, procvetale krajeve na kosi, neuredne nokte… Muškarci ranije počinju da stare, a čak petina njih počinje da gubi kosu u ranim tridesetim. Ako se to događa i vašem dečku, nemojte ga zbog toga “prozivati” i nuditi mu “magična rešenja”. I momci su, kao i devojke, osetljivi na promenu svoje spoljašnjosti, pa mogu pomisliti da ih kritikujete jer vam “nisu dovoljno dobri”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. septembar 2020 | 20:08

    LEPA REC GVOZDENA VRATA OTVARA,ako se drzite te mudrosti nemorate cutati,oni koji su zdravog razuma oni mogu o bilo cemu da pricaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA