≫ 

6 faktora koji utiču na uspešan i srećan brak, a nikada to ne biste rekli!

Rezultati ovih istraživanja se možda suprotstavljaju sa onim što ste do sada mislili o braku

  • 0
foto Pixabay

foto Pixabay

Šta čini jedan brak uspešnim i srećnim? Na samom početku je lako održavati lep odnos sa svojim partnerom, ali da li postoji neki razlog zbog kojeg neki brakovi opstaju, a neki propadaju?

Na osnovu brojnih istraživanja ispostavilo se da zaista postoje faktori koji utiču na to koliko će se u braku održati prijatna i srećna atmosfera.

Velika svadba

 

Univerzitet u Virdžiniji sproveo je istraživanje 2014. godine u kojem su učestvovali američki bračni parovi kako bi se pronašle korelacije između srećnih brakova i njihove prošlosti. Srećni parovi su većinom spomenuli svoje venčanje kao lepo sećanje.

U istraživanju je učestvovalo 418 parova, a došlo se do korelacije između formalnih velikih venčanja i uspešnijeg braka. Ipak mora da se naglasi da se veličina venčanja merila samo na osnovu broja pozvanih gostiju. Dakle, parovi kojima je više ljudi prisustvovalo na svadbi su imali srećniji i uspešniji brak.

foto Pixabay

foto Pixabay

Gustina kostiju

 

U studiji iz 2014. godine na 632 odrasle osobe pronađena je korelacija između boljeg zdravlja kostiju i kvaliteta braka. Muškarci koji nikada nisu bili oženjeni, ili su bili razvedeni imali su gore rezultate od onih koji su bili u srećnom braku.

Atraktivna žena

 

Koliko god da je uvredljivo prema svim damama, nažalost, tačno je. Studija iz 2013. godine pratila je 450 novovenčanih parova tokom četiri godine. Zatim su ih pitali da li je privlačan partner ključni faktor za uspešan brak.

ljubav žena mužkarav

Pixabay.com

Muškarci su rekli da, ali dame su rekle ne. Zvuči pomalo tužno.

Neprivlačan suprug

 

Studija iz 2008. godine pokazala je da žene radije biraju neprivlačne muškarce za supruga.

To može biti zato što dame smatraju ca će ih "ružan" muškarac više ceniti.

Vreme provedeno odvojeno

 

Čuli ste već sigurno da je neophodno da imate zajedničke hobije sa svojim partnerom. Izgleda da je barem toliko važno da imate i svoje.

Jednom kada se venčate, možda ćete osećati potrebu da radite sve zajedno, ali ako vaš partner ne želi nešto da radi, ne odustajte od toga, počnite to sami.

ljubavni par

foto Pixabay

Prema studiji iz 2004. godine  parovi koji nemaju samo zajedničke hobije, više su zadovoljni brakom.

Odlaganje deteta

 

Kada pitate roditelje kako su deca uticala na njihov brak, oni obično odgovore da im je to samo ojačalo odnos. Ipak, jedno istraživanje iz 2014. godine pokazalo je da mladi parovi bez dece imaju najsrećnije veze.

Ovo nije iznenađujuće kada uzmete u obzir koliko posla imate oko deteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA