≫ 

„Devojka me je mesecima varala sa kolegom, a i dalje smo zajedno. Da li sam ja otirač?“

Dobri momci često nalete na ne baš tako dobre devojke...

  • 10
Momak, dečko, muškarac, mlad, briga, sekiracija, uznemirenost, zabrinut, frustracija, depresija Foto-ilustracija: Pixabay

U današnje vreme prevare u vezi su kao „dobar dan“. Ali, dok se prethodnih decenija verovalo da su muškarci ti koji češće varaju, sada je „igrica obrnuta“ – devojke više vole da „švrljaju“, pogotovo ako su sigurne u ljubav i privrženost „druge polovine“, verujući da će im "greh biti oprošten".

Sa takvim problemom suočio se i Marko (29), koji je voljenoj Mariji oprostio prevaru, ali se sada oseća kao otirač.

 - Početkom godine otkrio sam da je moja devojka Marija intenzivno razmenjivala poruke sa kolegom – priča Marko. - Dugo smo zajedno i dobro je poznajem; odjednom se promenila, počela je da se sređuje kad odlazi na posao, da nosi uske stvari i čizme sa visokim štiklama, da ostaje prekovremeno... To mi je bilo sumnjivo, pa sam je pitao da li između nje i kolege postoji nešto više. Napadala me je da sam bolesno ljubomoran i govorila kako nemam nijedan dokaz da me vara. Posle nekoliko napetih sedmica tokom kojih smo se non-stop svađali odlučila je da me ostavi. Mada, prijatelji su mi govorili da je trebalo da ostavim ja nju...

Kada je proglašena pandemija korona virusa, oboje su počeli da rade od kuće. To je, smatra Marko, bio razlog zbog kog ga je Marija zvala i insistirala da se pomire; više nije odlazila na posao, nije viđala kolegu sa kojim je od januara razmenjivala po nekoliko desetina poruka dnevno...

- Prijatelji su mi govorili da ju je kolega verovatno u međuvremenu otkačio i da sam konačno u poziciji da je i ja otkačim jednom za sva vremena, jer nije lepo da se prema meni ophodi kao da sam „lutak na koncu“. Ali, ja Mariju jednostavno obožavam i nisam mogao da odbijem njen poziv da se vidimo. Nije joj mnogo trebalo da me ubedi da obnovimo vezu. Bio sam najsrećniji na svetu, jer sam navikao da budem sa njom – prepričava Marko.

U julu je trebalo da putuju zajedno na more. Ali, Marko nije uspeo da dobije godišnji odmor u isto vreme kad i Marija. To je bio okidač za žučnu svađu u kojoj mu je Marija u naletu besa priznala ono što je od početka godine i sam naslućivao...

- Rekla mi je da je od januara spavala sa kolegom, ali da je vrlo brzo shvatila da on želi samo seks, a ne i ozbiljnu vezu. Priznala mi je i da je on oženjen, i da me je zato i pozvala u vreme karantina, jer se osećala usamljeno i izigrano. Kad sam to čuo, ceo moj svet se srušio. Sumnjao sam da me je prevarila, ali istina je da za to nisam imao dokaz. Ali ni tada, kada sam iz njenih usta čuo da je spavala sa drugim, nisam mogao da prevalim preko usta da ne želim više nikada da je vidim i da smo konačno završili. Ne znam zašto se tako ponašam, da li sam otirač ili samo ludo zaljubljen čovek koji nije u stanju da preseče ono što će ga tištiti dok je živ – pita se Marko.

Odgovor terapeuta: Razum i srce su često u koliziji, ali vaša nevolja je kristalno jasna.

Vaš razum su vaši strahovi, a vaše srce su vaše nade; strahujete da ostanete bez Marije i nadate se da će ona shvatiti koliko vam je važna. Ako vaši prijatelji smatraju da ona nije najsrećnije rešenje za vas, nemojte olako odbacivati njihove procene. Oni vas ipak dobro poznaju i na osnovu vašeg ponašanja i životnih vrednosti znaju uz kakvu devojku biste bili srećni.

Ali, pre nego što pitate njih za mišljenje, zapitajte sami sebe da li vidite svoju budućnost sa devojkom poput Marije? Da li biste sa njom zaista bili srećni ili je obnavljanje veze rezultat navike?

Zapitajte se, takođe, da li ste vi stvarno važni njoj? Ako ijednog trenutka posumnjate u istinitost odgovora, jasno vam je šta bi trebalo da uradite – nađite drugu devojku koja će znati da ceni vašu posvećenost emotivnoj vezi i jačanju partnerskog odnosa.

Video: Pneumatskim čekićem joj ishoblovao parket jer ga je prevarila sa drugim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    16. oktobar 2020 | 00:11

    Kada zena prevari, velika sansa je da i ode sa drugim. Muskarci su obicno robovi prilike, i cesto prevare, jer ih neka druga zena navuce na tanak led. Manje su otporni na kandze druge zene jer ne varaju srcem. Mogu da vole svoju zenu a da ne odole i napreve "glupost". Zena, ako voli, NECE NIKADA prevariti. Ako prevari, vec ne voli.

  • Izreka

    16. oktobar 2020 | 00:18

    "Zena je kao cvet. Moras je zalivati redovno. Ako to ne radis, naci ce drugog i cvetace samo njemu."

  • Nina

    16. oktobar 2020 | 07:10

    Jesi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA