≫ 

Muškarci otkrili 8 stvari koje bi voleli da žene znaju o intimnom činu: Sedma je posebno važna!

Ukoliko želite da vaša veza potraje, ovo morate da znate

  • 0
foto Pixabay

foto Pixabay

Iako većina njih deluje mačo, muškarci su po pitanju intimnih odnosa i te kako slični ženama: željni su nežnosti, pažnje, bliskosti, pohvala... S druge strane, stereotipi o tome kako im je kod žena uvek “važna samo jedna stvar” padaju u vodu, jer da je tako nijedan od njih nikada ne bi bio ni u stabilnoj vezi, niti bi se odlučio za brak.

Istina je da su “muškarci sa Marsa, a žene sa Venere”, ali postoji “tačka preseka” koja je zajednička pripadnicima oba pola. Zapravo, ta “tačka preseka” ima osam postulata koje bi muškarci voleli da žene znaju (i primenjuju!).

1. Strahujemo od vaših komentara

 

Pripadnice nežnijeg pola uvek su u panici jer “nisu savršene”: imaju celulit, strije, višak kilograma, male grudi, veliki nos…, i ubeđene su da to utiče na kvalitet seksualnog života. Takođe, veruju da muškarci apsolutno ne mare ako su debeljuškasti, ćelavi, niski… I neverovatno greše!

- I mi brinemo o tome kako će partnerka oceniti naš fizički izgled, samo se ustručavamo da o tome govorimo javno - priznali su muškarci.

2. Plašimo se bliskosti i u isto vreme je jako želimo

 

Dečaci u školskom uzrastu privrženiji su i ekspresivniji od devojčica istih godina. Ali, u to vreme postaju žrtve društvene represije, pa se njihova želja za kontaktom i bliskošću guši jer “muškarac ne sme da pokaže osećanja”.

Kako odrastaju, tako prihvataju društvene norme i sve više potiskuju potrebu da budu bliski sa devojkom, dok u njima potreba za bliskošću neutaživo raste.

- Kad se povučemo u sebe posle seksa, to je samo znak da nam je mnogo potrebna ženska pažnja - poručuju muškarci.

3. Volimo da vas iznenadimo seksom

 

Psihoterapeut i seksolog Džo Kort tvrdi da muškarci žele da njihove žene uživaju u sirovom seksu, a ne samo da ga pretrpe ili da ga shvate lično.

-  Muškarcima nije bitno da dominiraju nad ženom, nego da je iznenade - objašnjava Kort.

4. Nemamo samo jednu erogenu zonu

 

Muškarci mahom ne žele da daju smernice ženama kad se nađu “ispod jorgana”. S druge strane, žene su mahom fokusirane samo na muški polni organ, zaboravljajući da postoje i druge erogene zone na muškom telu: grudi, unutrašnja strana bedara, vrat…

5. Podelite svoje fantazije sa nama

 

Istraživanja pokazuju da su mahom muškarci preuzeli na sebe da dele fantazije sa svojim “lepšim polovinama”. Takođe, ista istraživanja pokazuju da su muškarci željni da im se partnerke povere i podele sa njima svoje seksualne maštarije i fantazije.

6. Pričajte sa nama, to nam prija

 

Žene misle da u krevetu nema prečeg posla od seksa. Muškarci se slažu sa njima, ali im prija kada njihove partnerke ne ćute kao zalivene. Prijaju im pohvale, instrukcije, “prljave reči”...

7. Želimo da budete iskrene

 

Seks može da reši mnogo stresnih situacija u vezama, ali može i da ih prouzrokuje. Kad se muškarci žale na manjak seksa, verovatno ne shvataju šta se iza toga krije.

Nekada može da bude partnerkin premor, prevara ili nezainteresovanost, ali najčešći razlog te vrste “kažnjavanja” je činjenica da su nešto “zabrljali” mimo kreveta, a da partnerka to ne želi da im kaže.

- Recite nam u čemu je problem, da ne moramo da nagađamo - poručuju muškarci.

8. Pustite nas da dišemo

 

Muškarci obožavaju izazove, a iznad svega cene svoje “parče slobode”. Stručnjaci za seks i veze tvrde da emocionalna intimnost leži u bliskosti, ali da održavanje seksualne želje zahteva određenu količinu distance.

- Dajte nam malo slobode, pustite nas da gledamo druge žene jer nam je to u prirodi, ne ljutite se na nas kad gledamo “filmove za odrasle”... To će održati ravnotežu između seksualne želje i međusobne odanosti - savetuju muškarci.

Video: Kornjača pravi super heroj: Dijego seksom spasio čitavu svoju vrstu, pa otišao u penziju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA