Zašto vaš dečko želi pauzu u vezi: Ako uradite ove 3 stvari, vratiće vam se brže nego što mislite!

"Treba mi prostora i vremena da razmislim" je rečenica koje se sve zaljubljene devojke plaše

  • 0
foto Pixabay

foto Pixabay

U vezi ste neko vreme, sve funkcioniše savršeno, a onda kao grom iz vedra neba on izgovara: “Treba mi malo prostora i vremena, možemo li na kratko da prestanemo da se viđamo?”

Većina devojaka našla se u ovoj situaciji i, prirodno, počela da paniči, strahuje i preispituje se koju grešku je napravila kad njen dečko želi da se povuče iz veze. “Treba mi malo prostora i vremena” za mnoge devojke znači da ju je partner “otkačio na finjaka”. Ali, da li je to zaista uvek tako?

Stručnjaci za veze tvrde da nije i da je partnerima nekada zaista potrebno malo više slobodnog vremena i prostora da se preispitaju.

Ukoliko se nađete u situaciji da vam dečko kaže kako mu je “potrebno malo vremena da razmisli”, evo šta bi trebalo da uradite da biste u isto vreme i ispoštovali njegovu želju i još više ga vezali za sebe.

1. Izbacite negativna osećanja

 

Kada naviknete da najveći deo vremena provodite sa jednom osobom i emocionalno ste povezani, a on vam saopšti da mu je potrebna “mala distanca”, to je prilika da se preispitate i shvatite kakve su vaše želje, potrebe i očekivanja.

Da, razumemo vas, većina devojaka želela bi u tom trenutku da vrišti iz sveg glasa, plače i udara pesnicom u jastuk - i to je, kažu stručnjaci za seks i veze, sasvim u redu. Dakle, izbacite sve iz sebe - strahove, bes, ljutnju, paniku, sva negativna osećanja, a onda se opustite i meditirajte.

Ne dozvolite sebi da pod teretom destruktivnih osećanja čekate odluku “druge polovine”, jer zapamtite - što duže budete trpeli, to ćete burnije pući ako zaista dođe do konačnog raskida.

2. Sprovedite mali ljubavni ritual

 

Dok ste privremeno razdvojeni, razmišljajte o vašem dečku s puno ljubavi, privrženosti i empatije. Razmislite o stvarima koje ga definišu i zbog kojih ste ga zavoleli. Osetite titraje ljubavi u srcu i iskreno brinite o njemu kao o osobi koju volite.

Zatim uzmite papir i napravite dve liste; na jednoj neka se nađu sve stvari koje volite kod njega, a na drugoj sve stvari koje mislite da on voli kod vas. Pogledajte liste i na svakoj zaokružite po tri stvari za koje smatrate da su najvažnije što ste odabrali jedno drugo.

  

3. Pošaljite mu pismo ili imejl

 

Ukoliko ste se dogovorili da ne razmenjujete poruke na Instagramu, Fejsu, Viberu i drugim aplikacijama za dopisivanje, pošaljite mu pismo na kućnu adresu ili imejl. Pokušajte ponovo da se povežete sa njim na način koji će mu odgovarati.

U tom imejlu ili pismu navedite one tri stvari iz prethodne stavke - šta najviše volite kod njega, kao i tri uspomene kojih se rado sećate. Obavezno naglasite da poštujete njegovu želju da se neko vreme ne viđate i da ćete tu želju poštovati.

Pomenite kako se osećate otkako ste prestali da se viđate.

Navedite da vam je stalo do vaše veze.

Navedite zbog čega je vaš život drugačiji kad ste zajedno - svaki muškarac voli da veruje da veza “radi za njih”.

Uverite ga da ćete biti dobro bez obzira na sve.

Napišite da ćete poštovati svaku odluku koju bude doneo.

Pismo koje pošaljete trebalo bi da bude odraz vaše ljubavi prema njemu, a ne lista očekivanja koja će mu izazvati teskobu.

Šta nikako ne bi trebalo da radite

 

Nemojte mu pisati da plačete non-stop (čak i ako se to stvarno događa).

Nemojte mu pisati da želite da provedete ostatak života sa njim i vašom budućom decom, jer će ga to samo prestraviti i verovatno naterati da “privremeni prekid” preraste u definitivni kraj veze.

Nemojte ga moljakati da vam se vrati što pre, jer će u tom slučaju najverovatnije pobeći koliko ga noge nose - niko pokraj sebe ne želi da ima cmizdravu jadnicu koja će zbog jednog muškarca baciti svoj ponos pod noge.

Nemojte ga terati da se oseća krivim; krivica tera ljude da odu, jer stvara pritisak, a tamo gde postoji pritisak nema mesta slobodi i radosti.

Ma koliko da vam je teško, u pismu budite dostojanstveni; to će svaki muškarac znati da ceni čak i ako odluči da vaša veza nema perspektivu.

Onog trenutka kda poređa stvari po redosledu važnosti i kada shvati da je njegov život uz vas daleko kvalitetniji, sadržajniji i ispunjen radošću i lakoćom, poželeće da vam se vrati i da iznova uživa u blagodetima takve veze. Na vama je samo da budete strpljivi i da u nastavak ljubavne priče ne uđete opterećeni senkama prošlosti. I ne zaboravite - ponekad je potrebno napraviti distancu da bismo se kasnije još snažnije povezali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA