Ovo su 3 najvažnije stvari koje su potrebne za uspešan brak: Da li ih imate?

Čak se i nauka slaže sa tim

  • 10
ljubav

Foto: Pixabay

Helen Fišer, ugledna biološka antropološkinja i autorka knjige "Anatomija ljubavi", proučavala je parove u srećnim i dugotrajnim vezama.

Podvrgla ih je skeneru mozga, a rezultati su joj pokazali šta je važno i neophodno da bi veza bila dugotrajna i uspešna, prenosi "Business Insider".

Empatija

 

Za dug i srećan brak neophodno je da saosećate sa svojim partnerom i postupite na empatičan način svakom prilikom kada je njima teško. Ako jedan partner razume i saoseća sa onim kroz šta druga osoba prolazi, problemi i nesuglasice će se lakše rešavati.

Empatični ljudi, koji mogu da se povežu sa drugima i razumeju šta osećaju, sjajni su partneri.

Kontrola emocija

 

ljubav

Foto: Pixabay

Izuzetno je važno znati kako kontrolisati svoje emocije u stresnim situacijama. Prema Fišeru, ovo je jedna od najvažnijih stvari za srećnu vezu. Na primer, parovi koji se posvađaju oko finansija raskinuće pre nego parovi koji nemaju takvih problema.

- Jedna od teorija je da kada dodate ionako krhkom odnosu finansijski stres, partneri će prekinuti jer misle da će sami rešiti sve svoje finansijske probleme - objasnila je Fišer, dodajući da zajednički rad može pomoći u rešavanju problema, spasiti veze i jačanje istog.

Pozitivna energija

 

- Pozitivna energija u vezi je ključ za jačanje i dugovečnost - objašnjava ona. Što znači da se uvek morate fokusirati na ono što je pozitivno, a ne negativno u vezi.

U svakoj vezi postoje dobre i loše stvari, ali na vama je da odlučite na koju ćete stvar usmeriti pažnju. Ako gledate na pozitivne stvari, vaš partner će se osećati bolje i vaša veza će biti jača i obrnuto.

Da li se vi slažete sa rezultatima ankete?

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lejla

    24. oktobar 2020 | 22:37

    Imam, imam...samo mi hvali brak i muž...

  • Lejla

    25. oktobar 2020 | 05:30

    Zvezda...zvijezdo ja već imam svoje gnijezdo...

  • Slavka

    1. novembar 2020 | 08:51

    Da slazem se sa anketom,da je za uspesnu vezu potreban visok nivo tolerancije i sloboda....ako ti sam ne znas gde je granica ne postoji niko ko ce ti to odrediti tj zabraniti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA