Uradite ovih 6 stvari i vašu partnerku više neće "boleti glava" pre seksualnog odnosa

Ako su vam dosadili izgovori partnerke, ovo će vam pomoći

  • 6
foto Pixabay foto Pixabay

Ljudi vode ljubav u proseku 127 puta godišnje. Međutim, čak 41 odsto žena više voli spavanje od seksa, a svaka šesta mašta o drugom muškarcu jer je njihov partner postao previše predvidiv. Lepe vesti su da za sve to postoji rešenje.

Prema statistikama portala "iVillage" veći deo bračnih parova vodi ljubav jednom do tri puta mesečno. Samo 21 odsto parova ima seks deset puta mesečno, a 9 odsto "štrajkuje" ceo mesec. Oko 20 odsto ispitanica kaže da se odlično zabavlja u krevetu jer se suprug ne plaši eksperimentsianja, a čak 37 odsto žena kaže da im je seks sa partnerom omiljena aktivnost.

Problem je u tome što seksualni život postaje monoton zato što muški i ženski mozak ne funkcionišu na isti način.

Realno, muškarcu nije potrebno mnogo da počne da razmišlja o seksu i tako dođe u pravo raspoloženje. Ali za žene je taj proces nešto složeniji, piše "Men's Health".

Iako je zamršenost hemije mozga teško shvatiti bez medicinske diplome, ipak postoji mnogo jednostavnih svakodnevnih stvari koje možete da uradite kako biste time probudili libido i želju za seksom kod svoje drage.

Uzbudite svoju partnerku

Tokom dana, pomozite partnerki da se oseti voljeno, željeno i seksi, a ona će biti spremna na seks čim vas dvoje zakoračite u spavaću sobu.

foto Pixabay foto Pixabay

Druga stvar je fokusiranje na intimnost i emocionalnu povezanost. Seks se ne svodi samo na fizički aspekt, posebno ako ste već dugo zajedno, a postoji niz načina da povećate osećaj ljubavi i povezanosti što će kod vaše partnerke probuditi seksualnu želju.

Držite se za ruke

Vaša partnerka ima preko 40.000 nervnih završetaka na dlanu. Slobodno je uhvatite nežno za ruku dok šetate ulicom ili gledate film.

Osim toga, držanje za ruke je simpatičan gest. To je suptilan oblik ljubavne izjave.

Pogledajte je u oči

- Kontakt očima može biti vrlo senzualan i sjajan je način za povećanje uzbuđenja -  kaže bračna savetnica Šemira Havard. Izaberite vreme kada ćete se oboje opustiti. Zatim izdvojite dva minuta da se bez razgovora zagledate jedno drugome u oči.

Zagrljaj

Ženama je često potrebno više fizičke naklonosti od partnera, objašnjava Havard. Sledeći put kad budete sa partnerkom, grlite se dvadeset sekundi.

seks poze, voljenje ljubavi, zena gore, strast, ljubav Foto: Shutterstock

Zagrljaji smiruju, ojačavaju vezu, a ne moraju da vode ka seksu. Poenta je da pokažete koliko želite svoju partnerku van seksualnog okruženja, što će, ironično, dovesti do toga da vas ona više poželi u seksualnom smislu.

Voda je dobra stvar

Prošetajte plažom, pored jezera ili reke. Napunite kadu. Studije pokazuju da jednostavno zadržavanje u blizini vode stvara efekat opuštanja koji dovodi do rasta libida.

Hranite fantazije vaše partnerke

Žene o seksu razmišljaju u proseku 19 puta dnevno. Prema anketi o zdravlju muškaraca, svaka treća žena ima na umu nešto što bi volela da isproba u krevetu, ali se plaši da to predloži.

Pitajte svoju partnerku da li postoji nešto što bi želela da isproba u spavaćoj sobi. Ne plašite se komunikacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA