8 profila ličnosti u vezama: Saznajte kom tipu pripadate i ko će vas usrećiti u ljubavi

Ako još niste pronašli "drugu polovinu", možda ste nesvesno birali tip ličnosti koji ne može da vam se preda na pravi način

  • 2
Zaljubljeni par Foto: Shutterstock

Psiholog Karen Nimo tvrdi da postoji osam tipova ličnosti kada je reč o ljubavnim vezama. U zavisnosti od toga kom tipu pripadate i koji tip „druge polovine“ birate, zavisi i da li će vaša emotivna veza biti uspešna.

Saznajte kom tipu ličnosti pripadate i koje tipove ličnosti bi trebalo da birate, a koje da izbegavate da biste ostvarili skladnu i trajnu ljubavnu vezu.

Oprezni

Nikada se ne prepuštaju jednoj osobi u potpunosti, uvek su „jednom nogom“ izvan veze. Potrebna im je dodatna podrška i svakodnevna potvrda ljubavi, jer su u prethodnim vezama bili iznevereni.

Odlično funkcionišu sa "dobrom vilom" i "sidrom".

Dobra vila

Ljubazni su i uvek potrebe svoje „druge polovine“ stavljaju ispred sebe i svojih potreba. U stanju su da žrtvuju vlastite snove da bi voljenoj osobi ispunile svaku želju.

Idealni su za "oprezne", a trebalo bi da izbegavaju "kontrolore".

Zabrinuti

Uvek razmišlja o mogućim problemima koji bi mogli da iskrsnu u budućnosti. Nesigurnost im je najgori neprijatelj. Ali, uprkos tome mogu da budu iznenađujuće stabilni kada nastupi kriza, jer dobro funkcionišu pod pritiskom. Oni koji su u vezi sa njima moraće da nauče kako da im pruže sigurnost.

Biće srećni u vezi sa "sidrom" i "podrškom". 

Sidro

Oni su savršeni partneri. Stabilni su, staloženi, zrelo razmišljaju i spremni su na diskusiju i kompromise. Nezavisni su, ali ne i hladni, i lako im je da razumeju svoju „drugu polovinu“. Sa njima su veze veoma jednostavne, ali važno je da ih ne uzimate „zdravo za gotovo“, jer u tom slučaju lako odlaze.

Trebalo bi da izbegavaju "kontrolore" i "kameleone", a da biraju "podrške" i "dobre vile".

Podrška

Ako vas partner opisuje kao „svoju stenu“, onda ste vi ovaj tip. Staloženi ste i pouzdani, posebno u kritičnim situacijama. S druge strane, radi se o ljudima koji se teško otvaraju i nerado govore o svojim emocijama.

"Oprezni" će se "lepiti" za vas, a vi bi trebalo da birate "dobre vile". 

Solista

Obožava da provodi vreme sami ili sa svojim prijateljima. Veza sa solistom može biti problem ljudima koji od veze očekuju potpuno zajedništvo, jer solista to ne zna da pruži. Ako ste solista, morate se ponekad prilagoditi partneru i njegovim potrebama, a ako ste u vezi sa solistom onda ćete morati da se izborite za zajednički provedeno vreme.

Vaša idealna "druga polovina" je "sidro".

Kontrolor

Oni moraju da kontrolišu svaku situaciju, pa tako i vezu. Često žele da bude sve po njihovom, lako manipulišu „drugom polovinom“ i njenim/njegovim odlukama i željama. Odnosi sa kontrolorima često prerastaju u nezdravo zajedništvo iz kog je teško izaći.

Dobro ćete funkcionisati sa "opreznim".

Kameleon

Sve zavisi kako su raspoloženi i kakve su im trenutne životne okolnosti u odnosu na njihova očekivanja – ako im u životu ide dobro biće divni prema vama, a kad „kola krenu nizbrdo“ vi ćete biti krivi za sve. Možete opstati sa njima jedino ako ih beskrajno i bezuslovno volite, i ako ste spremni da trpite.

"Sidro" je tip ličnosti koje može da vam donese ljubavnu sreću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA