"Moj dečko je tako tih u krevetu, toliko da se plašim da uopšte ne uživa"

Ispovest devojke koja strepi da nije dovoljno poželjna svom partneru

  • 1
foto Pixabay foto Pixabay

Iako će se retko usuditi da prizna, većina devojaka strahuje da nije dovoljno privlačna i poželjna svom partneru. Još ako je „jača polovina“ tiha u krevetu, sumnje rastu li rastu, a samopouzdanje se topi iz dana u dan...

Na kraju, većina veza završi raskidom.

U takvom strahu je i Nevena (22), koja se obratila za pomoć terapeutu.

- U vezi sam 10 meseci – kaže Nevena. - Iako nikada ranije nisam bila toliko srećna u emotivnoj vezi, osećam se nelagodno kad je reč o seksu, pogotovo kada ga uporedim sa prethodnom vezom. Naime, moj dečko se živ ne čuje kad vodimo ljubav.

Pokušala sam da ga pitam šta mu prija u seksu, ali on to ne želi da mi kaže. Počinjem da gubim samopouzdanje, čini mi se kao da u krevetu nisam dovoljno dobra za njega, da ga ne privlačim dovoljno ili da nešto radim pogrešno, ali ne želi da mi kaže da me ne bi uvredio. S druge strane, van kreveta savršeno funkcionišemo.

Nevena otkriva da je jednom uspela da sa dečkom otvori temu o seksualnim maštarijama. Ono što je tada saznala bacilo ju je u još veću dilemu:

- Priznao mi je da su ga prethodne devojke često odbijale i da je od tada postao povučen i stidljiv. Ne znam kako da ga nateram da mi kaže šta bi voleo da radimo u krevetu. Mnogo mi je stalo do njega, ali ne znam da li će naša veza opstati ako nastavimo ovim putem.

Odgovor terapeuta:

Otkrivanje seksualne funkcije našeg tela započinje još u detinjstvu.

U našem društvu većina ljudi vrlo brzo nauči da bi trebalo da bude tajnovita u vezi sa masturbacijom. Da je, na primer, vaš dečko delio sobu sa drugima, morao bi da nauči da bude tih i to bi verovatno postavilo obrazac suzbijanja bilo kog glasnog pokazivanja zadovoljstva.

Naši rani seksualni stilovi i navike prate nas u odraslom dobu i nije lako promeniti ih.

Najbolje bi bilo da prihvatite seksualni stil vašeg dečka.

Nagradite ga kad glasno pokaže koliko mu prija dok vodi ljubav sa vama, ali shvatite da je njegova povučenost prema verbalizaciji u skladu sa njegovim seksualnim stilom i dosadašnjim navikama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA