Sanjali ste da varate partnera: Evo šta vam podsvest poručuje i šta vas očekuje na javi

Jedan od najčešćih snova jeste san o preljubi

  • 3
foto Pixabay foto Pixabay

- Ako je tvoja veza dobra i stabilna, ako ti se niko drugi ne sviđa i nisi ljuta na svoju „drugu polovinu“, sigurno ne bi ni sanjala kako varaš dečka – ovo je rečenica koju će većina pripadnica nežnije pola čuti kada se poveri drugaricama da je sanjala kako je prevarila svog partnera.

Ali, pre nego što se upustite u svađu sa drugaricama zbog ovakvog odgovora, trebalo bi da znate da se vaša podsvest možda ne može prepoznati kao monogamna.

- Snovi ne poštuju pravila, ali ni granice u vezi sa monogamijom – kaže psiholog Deirdre Baret sa Univerziteta Harvard. - Svako može da sanja prevaru, čak i onaj savršeni par na Instagramu koji pratite iako vam ponekad možda i ide na živce.

Gotovo 60 odsto žena sanjalo je kako vara svog dečka ili muža, pokazuju rezultati studije iz 2018. godine u kojoj je učestvovalo 1.000 žena.

Ali, da biste protumačili šta vam tačno snovi poručuju, Baret predlaže da najpre razmislite o nekoliko stvari.

Šta je za vas prevara i kako je san izgledao?

Kada uspostavite osnovnu definiciju „varanja“, pokušajte da se setite šta ste tačno uradili u snu. Kako ste se osećali? Da li se i vaš partner pojavio u tom snu ili ste samo bili svesni njegovog postojanja? Odgovori na ova pitanja mogli bi da vam „otključaju“ metaforičko značenje sna.

U najvećem broju slučajeva ovakav san ukazuje na potisnut osećaj krivice ili zabrinutosti u stvarnom životu. Ako nešto skrivate od dečka ili supruga, zapitajte se zašto to radite i zbog čega mu niste poverili šta vas muči.

Ukoliko ste prevarili nekadašnjeg dečka, osećanje krivice može vas proganjati u snovima.

- Neverstvo može da bude traumatično, a ta trauma neće proći tek tako. Čak i ako ste bili neverni u dalekoj prošlosti, emocionalni ožiljak često ostaje. Da biste ga zacelili, razgovarajte sa partnerom o tome – savetuje Baret.

sastanak ljubav par muškarac žena Foto: Pixabay

Drugi najčešći razlog zbog kog sanjate da ste prevarili partnera ili muža jeste činjenica da vam nešto nedostaje u sadašnjoj vezi ili braku.

- Ako osećate da u vezi ili braku nedostaje uzbuđenja i strasti, da je početna iskra između vas i vaše „druge polovine“ nestala, vreme je da se više posvetite jedno drugom i da proverite da li je to pravi korak za oboje – savetuje psiholog.

Takođe, često se događa da sanjamo preljubu kada nam se dopadne neko drugi.

- Vrlo je lako sanjati o nekome, pogotovo u seksualnom smislu, a da niste ni svesni da vas ta osoba privlači. Takva situacija često se događa, ako vam se na poslu ili za vreme bavljenja hobijem svidi određena osoba. Nakon vašeg kontakta ili razgovora moguće je da imate ’vruće snove’ - navodi psiholog i dodaje:

- Ali, to ne znači odmah da će se to zaista desiti u stvarnom životu. Vaša podsvest odlučila je da razmišlja o nekom drugom, ali samo od nas zavisi da li ćemo se upustiti u avanturu na javi ili ćemo sve ostaviti da ’živi’ u carstvu snova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nata

    23. novembar 2020 | 23:17

    Mome mužu je mali i ja sanjam uvek neke crnce 😔😞

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA