≫ 

Nema više ni romantike, ni strasti? Isprobajte novu dijetu posle koje ćete se ponovo zaljubiti

Ove namirnice mogu da poboljšaju fizičke performanse u roku od samo nekoliko sati

  • 5
Muškarac žena seks poza Foto: Shutterstock

Kristin Delozijer godinama je pomagala parovima oko problema u njihovom seksualnom životu.

Terapeut za seksualno zdravlje kaže da zeleno povrće može vratiti hormonalnu ravnotežu, a i da orasi povećavaju intenzitet orgazma kod muškaraca.

Godinama je lečila parove koji se obraćaju sa svim vrstama problema - od neusklađenih libida, do anksioznosti. pa i do fizičke disfunkcije.

Tajna je u takozvanoj seksualnoj dijeti.

- Činjenica je da ono što jedemo direktno utiče na našu sposobnost u krevetu - tvrdi Kristin.

Seksualna dijeta ne znači samo gubitak nekoliko kilograma ako ste gojazni ili ako je vaša "druga polovina" debeljuškasta. Radi se o poboljšanju samog kvaliteta seksa koji imamo regulisanjem i jačanjem libida i povećanjem intenziteta vrhunca.

Da li ste znali da neke prirodne namirnice mogu poboljšati fizičke performanse u roku od samo nekoliko sati?

Bukvalno postoje "seksualne namirnice" i, zaista, hrana može biti najbolja seksualna terapija koju smo ikada imali.

Spanać za jači libido

Zeleno povrće vraća hormonalnu ravnotežu. Poznato je da je kortizol, koji se preterano luči u stresnim situacijama glavni ubica libida. Kortizol smanjuje nivo testosterona, što je važno i za mušku i žensku seksualnu želju. Žene sa visokim nivoom kortizola teže stižu do vrhunca i imaju niži libido.

Mešana salata sa listovima spanaća, seckanog kelja, zelene salate i potočarke, zalivena maslinovim uljem i posuta crnim biberom  dokazani je afrodizijak.

Spanać Foto: Pixabay

Antioksidansi

Flavonoidi su jedan od oblika antioksidansa koji su odlični za zdravlje srca i erektivnu funkciju, a takođe su i lagana hrana. Jabuke, bobice, praziluk, peršun i celer su dobri primeri. Kombinujte ih sa hranom bogatom nitratima (zelenilo) i korist je još veća. I ne morate ih jesti godinama da biste videli efekte - poboljšanja se primećuju u krvnim sudovima ubrzo nakon konzumiranja.

Napravite smuti koji sadrži borovnicu, spanać, bananu, naribani đumbir i prstohvat šafrana.

Omega 3 na meniju

Za dobar libido potreban je zdrav vaskularni sitem.

Pa šta jesti? Omega 3 masne kiseline, koje se nalaze u masnoj ribi, orašastim plodovima i semenima, nude nam ogromnu korist u spavaćoj sobi zahvaljujući svojim super moćima koje snižavaju krvni pritisak.

Divlji losos sa šparogama na pari idealna je romantična večera.

Ne zaboravite orah!

Jedna studija pokazala je da dve šake orašastih plodova dnevno mogu značajno povećati intenzitet orgazama kod muškaraca.

Orasi su odličan izvor aminokiseline L-Arginin, koja povećava protok krvi i neophodna je za seksualno zadovoljstvo. Pored toga, napunjeni su fenolnim antioksidantima koji štite strukturu arterija koje prenose krv u sve relevantne delove tela.

jogurt i orasi foto: pixabay.com

Rasplamsajte strast krompirom

Kalijum je toliko važan za dobar seks da se savetuje obrok bogat kalijumom dva sata pre nego što ćete imati "ljubavni susret". Studije pokazuju trenutno merljivo poboljšanje vaskularne funkcije nakon samo jednog obroka sa visokim sadržajem kalijuma.

Sportisti zavise od toga da bi uravnotežili tečnost i pomogli u kontrakcijama mišića za velika takmičenja. A seks je, na kraju krajeva, sport izdržljivosti.

Vitamin D - nepohodan

To je zato što to zapravo nije vitamin, već hormon koji naše telo stvara od sunčeve svetlosti. Nedostatak, koji pogađa najmanje jednu od pet osoba, posebno zimi, povezan je sa povećanim krvnim pritiskom, što smanjuje dostupnost molekula azotnog oksida, što je povezano sa manje životnog zadovoljstva, ali i seksualnog zadovoljstva.

Pečurke su odličan izvor vitamina D. Probajte supu od bukovače ili obične pečurke na žaru.

Takođe, preporučuje se jednodnevni, 24-časovni post od večere do večere, što znači da preskačete samo jedan doručak i jedan ručak. Recimo, započnite post posle večere u utorak i konzumirajte samo čaj i vodu do narednog dana, a zatim ponovo prekinite post večerom u sredu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA