≫ 

"Nisam dovoljno obdaren, niti sam sposoban za maraton u krevetu. Strahujem da će me žena ostaviti"

Da li su veličina i izdržljivost zaista toliko bitni?

  • 7
foto Pixabay

foto Pixabay

Kad bi trebalo da dođe do susreta „jedan na jedan“, mnogi novopečeni parovi su u panici. Žene strahuju od toga da li će partner primetiti njihove strije i celulit, neke se snebivaju da vode ljubav jer su nezadovoljne zbog viška kilograma, malih grudi, slabog tonusa mišića... Ali, ni muškarcima nije svejedno; njihovi najveći strahovi vezani su za veličinu polnog organa i preranu ejakulaciju.

S tim problemom suočava se i Nebojša (37), iako je sa istom partnerkom u braku već devet godina i imaju dvoje dece od pet i sedam godina.

- Zbog porodičnih okolnosti, često se događa da supruga i ja imamo ’seks na brzaka’ – kaže Nebojša. – Realno, to mi i odgovara, jer nisam maratonac u krevetu i ne bih mogao da izdržim dovoljno dugo, onoliko koliko moja supruga to želi. Ali, to mi je uništilo samopouzdanje; svestan sam da bi me verovatno ostavila ako bi probala seks sa nekim ko je izdržljiviji od mene i ko bi joj se u predigri posvetio duže nego ja.

On dodaje da im seks traje duže samo kad u toku večeri popije neki alkohol, a decu pošalje kod svojih roditelja.

- Osećam se užasno i nesposobno, jer osim što, uslovno rečeno, završimo seks pre nego što ga počnemo, ne mogu da se pohvalim ni da sam obdaren. Supruga mi zbog toga nikada nije zamerila, ali ne mora ništa ni da mi kaže, svestan sam koliko pati zbog toga – kaže Nebojša.

Odgovor terapeuta

 

Istina je da je veličina bitna i da utiče na to koliko ste dobar ljubavnik, ali nije presudna. Nemojte ocenjivati sebe prema nekoj zamišljenoj „normi“; mnogo je bitnije da li ste dovoljno posvećeni u krevetu nego da li će vas žene s oduševljenjem gledati na plaži dok se šetate u slip kupaćim gaćama.

Činjenica da ste opušteniji tek kad malo popijete otkriva da ste u drugim okolnostima pod pritiskom sa kojim ne znate da se nosite, pa je alkohol vaš saveznik u opuštanju. Razmislite šta vam stvara tenziju i potrudite se da eliminišete „ometajuće faktore“ koji vas sprečavaju da se posvetite vođenju ljubavi onako kako mislite da vaša supruga očekuje.

Pored toga, razgovarajte sa njom o onome što bi volela da joj priredite u spavaćoj sobi. Možda ona želi samo više nežnosti i pažnje, a ne maratonski seks „od jutra do sutra“? Poradite na rasplamsavanju strasti i pre nego što stignete do bračne postelje.

Prerana ejakulacija je problem koji se može rešiti razgovorom sa stručnjakom i korišćenjem lekova, pa neka i to bude opcija ako ne uspete da rešite problem na prethodno predložen način.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ocizelene

    25. novembar 2020 | 07:37

    Tužno ali istinito...neverovatno, koliko mladjih muškaraca danas ima ovakav ili sličan problem a koji je najverovatnije posledica prevelike izloženosti pornografiji u procecu formiranja njihovih ličnosti. U moje vreme se znalo da genitalije nisu samo i isključivo erogene zone muškarca a pogotovo ne žene. Ruke, usne, prsti, jezik, čovek je obdaren raznim udovima, priroda je to lepo udesila....lepa atmosfera i brate, da ti ne crtamo mi matorci...i mutav bi progovorio.

  • Čiča

    25. novembar 2020 | 06:49

    Ne boj se. Probala je i vidiš da te nije ostavila.

  • 972

    25. novembar 2020 | 08:32

    Bez seksa ne moze nijedan brak opstati,taj brak je osudjen samo na propast i ne gine im razvod,jer ako vaš parner ne moze,uvek ima neko ko moze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA