≫ 

Sanjali ste da vodite ljubav sa bivšim, šefom ili nekim strancem? Evo šta bi to moglo da znači

Nema te osobe koja nije osetila jutarnje crvenilo zbog nepristojnih snova. Ali ne dajte se zbuniti, erotski snovi su od velike koristi na našem putu samospoznaje

  • 1
Iznenađena žena devojka ruke na licu iznenađenje Foto: Shutterstock

Nepoznat i neverovatno privlačan partner se pojavljuje u vašim snovima, ljubi vas strasno, vodi kroz neverovatno uzbudljivu noć… Dok sanjate, uživate čak i više nego na javi, a kad se probudite, stid vas je... Pa još ako ste u braku... Smirite se.

Kao prvo, ovakve fantazije ne znače da ste skloni prevari. Kao drugo, nema tog čoveka koji s vremena na vreme ne sanja seks, tako da niste usamljen slučaj. Iz erotskih snova, kao i iz svih drugih, možete mnogo toga da naučite. Zato, umesto da sumnjate u svoja moralna načela, iskoristite ih da otkrijete svoja dublja psihička stanja, smatra Šeron Gilčrest O’Nil, autorka knjige „Kratka vodič za srećan brak“. Možete otkriti neki problem ili nedostatak

u vašem emotivnom životu.

Šta nam šapuću snovi?

Da bismo otkrili šta snovi pokušavaju da nam kažu, moramo analizirati teme i elemente koji se u njima javljaju. Prvo je i osnovno da u našim snovima nema ničega što već nismo iskusili. Podsvest stvara najfantastičnije slike, i to za našu vlastitu dobrobit: u snovima ona direktno razgovara sa nama. Ključ za tumačenje njenih poruka krije se u tome da shvatimo jednostavnu vezu između osećanja i pitanja koja izviru iz nesvesnog u nama. Svaki san ima jednu ili više tema, slično književnom delu ili filmu.

Ponekad ih je nekoliko i odvijaju se paralelno. Svaki element treba tumačiti odvojeno, ali i u međusobnoj vezi s ostalima.

Zatim, veoma je bitno kako se osećate. Na primer, san o tome da nas crnomanjasti neznanac juri po planini po kišovitoj noći sadrži sledeće elemente: progon, planina, muškarac, neznanac, mrak, noć, kiša, opasnost. Ali kako ste se osećali u tom snu najbitnije je za njegovo tumačenje.

Žena Foto: Pixabay

Strah, uzbuđenje ili zbunjenost mogu mnogo da nam pomognu u razumevanju poruke sna. Pošto pomenuti san ima mnogo elemenata, potrebno je dosta vremena da se on shvati. Međutim, sve može da legne na svoje mesto ukoliko san ukazuje na značajna pitanja iz vašeg života i ako simboli imaju snažnu vezu sa onim što se trenutno zbiva u vašem ličnom životu.

Postavite sebi pitanje: šta vas muči?

Snovi uvek imaju podlogu u našoj ličnosti i u onome o čemu razmišljamo, sa čim se suočavamo tokom dana i što nam se događa. Radnja sna uvek vuče korene iz stvarnosti, iako ne mora uvek biti jasna i lako prepoznatljiva.

Prilikom analize snova najdragocenija je prva asocijacija koju u vama bude teme i elementi sna. To može biti nešto što vam se dešava sada ili nešto iz prošlosti. Ako vas u datom trenutku muči neki problem ili ste u fazi značajnih promena na ličnom ili poslovnom planu, simboli iz sna često mogu da se dovedu u vezu sa tim.

Klasični sanovnici, koji najčešće predstavljaju rečnik pojmova s jednim značenjem, ne uzimaju u obzir značenje svojstveno samo vama i vašim životnim prilikama, niti činjenicu da je kontekst u kome se ti elementi nalaze od suštinskog značaja za tumačenje sna.

Izvesni elementi mogu imati nekoliko značenja i treba sve da ih iskoristite da biste ih doveli u vezu sa svojim životom, a ne da se opredelite samo za jedno jednostavno tumačenje svakog elementa pojedinačno.

žena u krevetu foto: pixabay.com

Nećete uvek moći da se setite celog sna, neke simbole ćete zaboraviti ili prenebregnuti. Ali ukoliko podsvest kroz određeni san pokušava da vam poruči nešto važno, ona će to sigurno uraditi više puta. Većina psihoterapeuta će vam savetovati da pribeležite svaki san koji stalno iznova sanjate. Ako iz noći u noć sanjate nešto što vas muči, morate na javi da uradite sve što je neophodno da biste se smirili. To ne znači da snovi predskazuju da će nam se neminovno desiti nešto ružno; oni nam jednostavno skreću pažnju na eventualni problem.

Snovi koji se ponavljaju mogu biti i pokušaj podsvesti da nas upozori na opasnost. Njihova svrha je da nam došapnu da nešto treba da preduzmemo. A ponavljaju se sve dok to i ne uradimo. Apstraktni elementi u snovima, kao što su vreme, prostor ili brojevi, mogu biti posebno značajni za tumačenje sna, ali njihovo pojavljivanje možda ukazuje na neku vašu bukvalnu preokupaciju. Često je apstraktni element tako značajan deo sna da treba više da se usredsredite na osećanja koja ta vrsta snova izaziva nego na njihovu simboliku.

Snovi uvek imaju važnu poruku za snevača. Oni dovršavaju psihološke poslove započete u budnom stanju, pomažu čoveku da bolje razume sebe i čuvaju ga od emocionalnog haosa. Osim toga, san može da nam pokloni rešenje problema s kojim nismo mogli da izađemo na kraj.

Seks sa bivšim

Ovaj san može da znači raščišćavanje emocija sa nekadašnjim partnerom, pogotovo ako niste vi inicirali raskid. Najčešće je to neka vrsta sagledavanja vaše veze. Bivši se pojavljuje obično kada u sadašnjoj vezi zapadnete u rutinu. Ovaj san znači da je vreme da malo oživite emotivni i seksualni život sa sadašnjim izabranikom, poručuje ekspert za snove Lori Kvin Lovenberg, autor knjige „Provaljivanje snova“.

foto Pixabay foto Pixabay

Stranac

Sanjali ste kako vodite ljubav sa potpunim strancem ili nekim kog ste videli dvaput u životu, pa se budite postiđeni i pitate se da li ste nastrani. Pre nego što otrčite kod terapeuta, shvatite da san u kojem imate seks sa strancem ne govori o vašim seksualnim sklonostima, već o vama. Da li ste nedavno uradili nešto što je zahtevalo ogromno žrtvu, hrabrost, upornost?

Seks sa nepoznatim je znak da ste ponosni na svoja dostignuća, na ono što ste verovatno nedavno uradili u svom životu. Ali ako je stranac Džordž Kluni, preispitajte se kako se pronalazite u karakteru slavnog glumca. Mi smo često vrlo narcisoidni u ovakvim snovima, kaže ekspert za snove Lori Kvin Lovenberg, autor knjige „Provaljivanje snova“, koja još nije prevedena na srpski.

Rođak

Incestuozni snovi zastrašujući su možda i više nego košmari. Posle košmara nelagoda nestaje čim čovek otvori oči, a posle sna o seksu sa ocem, majkom ili deverom, svako se danima pita šta s njim nije u redu. Ne bojte se, niste nastrani! Incestuozni snovi ne znače da imate tajne seksualne sklonosti ka bližnjima, već otkrivaju vašu potrebu da budete prihvaćeni, kao i želju za većom bliskošću.

Seks s istim polom

Lezbijski snovi ne znače da ste zaista skloni biseksualnim vezama već otkrivaju koliko ste ponosni na svoju ženstvenost. Neočekivano, oni su veoma česti tokom trudnoće. Prisetite se šta ste radili prethodnog dana. Ovakav san otkriva čime ste zadovoljni, a seks simbolizuje potrebu da taj kvalitet prihvatite kao deo svoje ličnosti.

Šef

Ako sanjate da se diskretno „njuškate“ sa pretpostavljenim u njegovoj kancelariji, ne znači da zaista imate nameru da sa njim budete intimni. Ovaj san zapravo znači da želite da budete autoritativniji u sopstvenom životu. U uobičajene snove spada i seks sa kolegom. Iako u stvarnom životu njega ne biste poželeli ni da poljubite, ovakav doživljaj ukazuje na to da ta osoba ima nešto čemu se divite ili na čemu mu zavidite. Nije on predmet vaše želje, već nešto što on poseduje, navodi ekspert za snove Lori

Kvin Lovenberg.

ah ljubav Foto: Ah ljubav

Na kioscima širom Srbije potražite novi broj magazina “Ah ljubav”. Uz primerak magazina dobićete poklon knjigu najčitanijh spisateljica današnjice.

ah ljubav Foto: Ah ljubav

(Telegraf.rs/ Ah ljubav)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA