Pročitajte ga već na prva tri sastanka: Oprez, neki znakovi su tako suptilni i neprimetni!

Kada znate na šta da obratite pažnju, lakše ćete prepoznati znakove upozorenja

  • 0
Ljubavni par Foto: Pixabay

Proces upoznavanja ponekad može da liči na minsko polje kada zaista ne znamo kakva je druga osoba sa kojom izlazimo. Većina nas traži nekoga ko želi isto što i mi - pouzdanog i posvećenog partnera koji će biti pun ljubavi i iskrenosti.

Problem je samo u tome što često ne možemo da shvatimo kakva je druga osoba tokom prvih nekoliko dejtova. Zar ne bi bilo divno kada bismo imali neki način da odmah uočimo koji muškarci su idealni za dugu vezu, a koji mogu biti skloni varanju?

Zapravo, postoje neke sitnice koje možda ukazuju na to da je određeni muškarac varalica, a te sitnice možete da primetite tokom prvih razgovora.

Verujte svojoj intuiciji

Kada su u pitanju varalice slobodno verujte svojoj intuiciji. Studija Univerziteta Brigam Jung iz 2014. sugeriše da ljudi vešto "pogađaju" da li je neko varalica ili ne, čak i bez pozadinskih informacija. To je slično onim situacijama kada podsvesno znate da ste u pravu, ali iz nekog razloga sebe ubeđujete da grešite.

Klasični stereotip "varalice"

Neke osobine ličnosti mogu ukazivati na to da će neko verovatno varati, a to je ono što nazivamo "narcisoidnim tendencijama". Pojedinac je možda šarmantan, ima veliki ego, oseća da ima pravo na dobre stvari u životu i ne mora da igra po pravilima.

sastanak ljubav par muškarac žena Foto: Pixabay

Ti muškarci su možda uzbudljivi, pametni, impresivni i deluju iskreno dok nam govore ono što želimo da čujemo. Oni mogu biti izvrsni lažovi i posmatrati život kao veliko takmičenje. Možda će im se svideti zanos, hemija i strast prisutna u ranim danima veze, a kada se ova faza završi, takvi muškarci su obično željni nove avanture.

Postupci govore više od reči

Budite oprezni tokom prvih nekoliko sastanka. Slušajte pažljivo šta druga osoba priča i posmatrajte njene postupke.

Želimo da verujemo drugima, ali najbolje da se odupremo primamljivim rečima i obratimo više pažnje na to šta ta osoba radi i kako čini da se osećamo. Evo koja pitanja da postavite sebi u vezi sa muškarcima koje ste tek upoznali.

Da li su promišljeni, pažljivi i brižni? Da li su stigli na vreme i, ako kasne, da li se izvinili? Otkazuju li u poslednjem trenutku? Da li provode puno vremena proveravajući svoj telefon ili vas ignorišu? Kako reaguju kada saopštite svoja osećanja? Da li su pažljivi i brižni prema članovima porodice i prijateljima? Da li njihovi prijatelji dele slične vrednosti kao i vi?

Loš sastanak, loš dejt Foto-ilustracija: Shutterstock

Istina o neverstvu

Iako volimo da verujemo u klasični stereotip varalice, terapeuti znaju da je neverstvo često složenija i višefaktorska situacija.

- Do prevare ne dolazi zbog seksa, već zbog želje. Osobe koje su željne pažnje ili osećanja su često sklone varanju - objasnila je Ester Perel seksolog i terapeut.

Zato često varalice nisu one osobe koje deluju grubo ili arogantno, već one koje su nesigurne u sebe i željne ljubavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA