Ne biste verovali koliko brzo ženama dosade intimni odnosi u vezi: Zabrinjavajući rezultati studije!

U tome može da igra ulogu loše iskustvo u prošlosti, bahato ponašanje muškarca ili rođenje bebe

  • 8
zaljubljeni ljubavni par razdor razlaz svađa ljubavna, impotencija, prevara razvod

Foto: Shutterstock

Vođenje ljubavi ne samo da zbližava partnere, već blagotvorno deluje na um i telo. Ipak, postoje ljudi koje seks vremenom više ne zanima.

Istraživači sa Univerziteta u Sauthemptonu sproveli su istraživanje na 4.839 žena i 6.669 muškaraca, od 16 do 74 godine. Ispostavilo se da je ženama seks dosadio mnogo ranije nego muškarcima. Neke žene, kažu, gube interes za vođenje ljubavi nakon samo 12 meseci veze sa partnerom.

Mnogi od njih su priznali da su izgubili interesovanje u prvoj godini posle rođenja deteta.

- Ovo može biti posledica umora zbog brige o bebi, a činjenica je da svakodnevni stres u velikoj meri utiče na seksualno funkcionisanje žena, više nego kod muškaraca. Gubitak interesa takođe može biti povezan sa promenom fokusa. Umesto da se fokusiraju na muškarca i njihov odnos, žene sve svoje vreme i energiju posvećuju detetu - objasnili su autori studije.

Dodali su da su uobičajeni razlozi za smanjenu seksualnu želju i nedostatak emocionalne bliskosti sa partnerom, loša komunikacija i zdravstveni problemi. Nekim ženama razlog je bilo bahato ponašanje partnera, ali i nove tetovaže ili pirsinzi na telu. Ostali navedeni faktori uključuju loša iskustva u prethodnom seksualnom odnosu, pa čak i nasilni seks.

U ovom istraživanju 34 odsto žena priznalo je da ih ne zanima seks, dok je 15 odsto muškaraca bilo u istoj situaciji. Istraživanje je objavljeno u časopisu "British Medical Journal".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja onda nisam normalna

    5. decembar 2020 | 00:33

    Dugo sam u braku i nikad mi nije dosta .Stalno hocu jos😍😍😍

  • Lejla

    5. decembar 2020 | 05:24

    Ali ako ima neka tajna veza...ne...

  • Srkimaja

    5. decembar 2020 | 09:31

    I onda op muskarac ode kod druge u krevet i ko je kriv? Prevarila me muska svinja, razloge trazi u sebi a to da nekome uskracujes sve i ocekujes vjernost je nemoguca misija..... .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA