Da li žene smatraju muškarce sa bradom privlačnim? Odgovor će mnoge iznenaditi

Šta pokazuju nova istraživanja?

  • 6
Muškarac brijanje brada higijena Foto: Shutterstock

Prema istraživanju Univerziteta u Kenslandu, koje je vodila doktorka Tesa Klarkson, brade mogu biti odbojni faktor ženama u izboru stalnog ili privremenog partnera.

- Otkrili smo da dlake na licu negativno utiču na preferencije žena, uglavnom zbog njihove averzije prema parazitima kao što su buve, vaške - rekao je Bernabi Dikson, profesor na Odeljenju za psihologiju na Univerzitetu u Kenslandu.

U isto vreme, dr Dikson je istakao kulturnu pozadinu koja stoji iza navike muškaraca i žena da voskom depiliraju različita područja tela, kao što su lice, grudi, ruke, noge i stidne površine.

Brada Foto: Pixabay.com

Paraziti su krivi

Prema dr Diksonu, ovo istraživanje je prvo koje je predstavilo dovoljno dokaza koji potvrđuju teoriju da je uklanjanje dlaka siguran način sprečavanja kožnih parazita.

U studiji je 919 žena koje su prijavile da su slobodne, zabavljale se ili su verene (neke su odlučile da ne odgovore). Od njih je zatraženo mišljenje da li bi bile u vezi sa obrijanim muškarcima ili sa onima koji imaju bradu - privremeno ili trajno.

Žene koje su bile slobodne i želele da imaju dete, pokazale su sklonost prema muškarcima bez brade, dok su istu sklonost imale i udate žene ističući da ova sklonost nije nužno povezana sa željom da imaju dete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA