"Dijagnoza raka dovela me je do ljubavi mog života, a uskoro ću postati i mama"

Ispovest devojke koja se za kratko vreme suočila sa teškom bolešću, ali i upoznala čoveka koji joj je ulepšao život

  • 1
Endi i Monika

Foto: Instagram/Printscreen/monika_fulfilmentcoach

Monika Kozlovska (31), poslovni trener iz Poljske, živi u Rojal Tunbridž Velsu sa svojim partnerom Endijem (44). Na proleće 2021. će postati majka, a do pre nepune dve godine nije ni slutila kakva iznenađenja će joj život doneti - od suočavanja sa najstrašnijom dijagnozom, do zaljubljivanja i osnivanja porodice.

- Preselila sam se u London 2010. godine - ispričala je Monika za britanske medije. - Oduvek sam sanjala da ću tamo živeti. Pre nego što ću se zaposliti u marketingu, radila sam u baru. Kad sam 2016. raskinula vezu sa momkom sa kojim sam provela nekoliko godina, posvetila sam se poslu.

 

U tinejdžerskom dobu Moniki je dijagnostikovan Hašimoto, stanje u kojem imuni sistem napada štitnu žlezdu. Rečeno joj je da će morati da uzima lekove za štitnjaču do kraja života. Ali rutinska kontrola u septembru 2019. pokazala je da nešto nije u redu.

- Na ultrazvuku je pronađen čvor za koji su lekari sumnjali da bi mogao da bude malignog tipa. Odmah mi je zakazana biopsija. U tom trenutku živela sam sa cimerkom i nije me bilo strah od potencijanog rezultata biopsije - ispričala je Monika.

 

Ali, kada joj je nedelju dana kasnije lekar saopštio da je tumor malignog tipa i da će morati da ide na operaciju uklanjanja štitne žlezde, Monika se psihički slomila. Posebno ju je uznemirila vest da bi, zbog tretmana radioaktivnim jodom koji će možda biti potreban posle operacije, mogla da se oprosti od materinstva.

- Kad sam to čula, srušila sam se na pod kuhinje u suzama. Takođe sam se plašila da nešto ne pođe po zlu sa operacijom, poput krvarenja ili infekcije. Najzad, plašila sam se smrti - iskrena je Monika.

U tom trenutku shvatila je da joj je potreban neko sa kim će podeliti svoje strahove, crne slutnje i brige.

- Četiri dana kasnije, uselila sam se u novi stan, pošto sam mesecima ranije potpisala ugovor o iznajmljivanju. Ali sada sam bila potpuno sama. Više nego ikada poželela sam da imam partnera koji će me podržati - priseća se Monika.

 

Operacija je bila zakazana za 7. februar, ali zbog situacije sa korona virusom Monikina mama nije mogla da dođe iz Poljske i bude uz kćerku.

- Nakon operacije usledila je teška nedelja. Bolelo me je, ali sam morala da se oporavljama sama kod kuće. Prijatelji su mi donosili hranu i bodrili me da psihički ne padnem. Bila sam potištena - priseća se ova mlada žena.

Nekoliko meseci posle operacije Monika je otišla na još jedan zahvat - zamrzavanje jajnih ćelija, kako bi u godinama koje dolaze mogla da pokuša da se ostvari kao majka.

- Želela sam decu više od svega. Istovremeno, znala sam da se život mora promeniti i da moram bar da probam da upoznam nekoga. Skinula sam aplikaciju za upoznavanje i počela da ćaskam sa nekoliko muškaraca. Poklopila sam se sa muškarcem po imenu Endi i počeli smo da razmenjujemo poruke. Mesec dana nakon kasnije otišli ​​smo na sastanak - otkriva Monika.

 

Kaže da je sa Endijem mogla satima da razgovara; uspeo je da je nasmeje i oraspoloži, a i svidelo joj se i što je bio porodičan.

- Izašli smo na još jedan sastanak pre nego što je nastupio karantin za Britaniju 23. marta. Endi i ja smo svakodnevno razmenjivali poruke i dogovarali video sastanke svakog vikenda, ćaskajući satima. Ovo nam je omogućilo da se polako upoznamo, a kada se u julu zaključavanje završilo, mogli smo da provodimo vreme uživo, licem u lice. Naša veza je postajala sve jača - otkriva Monika.

U septembru su bili i šokirani i oduševljeni kada je Monika saznala da je trudna.

- Kada se beba rodi u maju, možda ću morati da se lečim radioaktivnim jodom, ali lekari su mi rekli da je za sada moje zdravstveno stanje dobro. Ako se rak ipak vrati biće drugačije, jer ću ovog puta pored sebe imati Endija i bebu - veselo kaže ova mlada žena.

 

Monika je uverena da ju je suočavanje sa dijagnozom karcinoma dovelo do susreta sa čovekom koji joj je ulepšao život.

- Rak me je naterao da shvatim da mogu imati život kakav sam oduvek želela - zaključuje presrećna buduća mama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA