"Ne mogu da podnesem svog muža kad pije, sada je već došao do zabrinjavajuće dnevne doze"

Akoholizam je rasturio mnoge porodice

  • 9
mamurluk, alkohol, pijanac Pixabay.com

Alkoholizam je bolest zavisnosti i ne leči se jednostavno. Osoba koja prekomerno konzumira alkohol najpre bi trebalo da osvesti da ima problem, a onda da započne lečenje.

Ono što je značajno kada se radi o ovakvm obliku zavisnosti, jeste da najviše pati okruženje i porodica alkoholičara dok on to nije u stanju jasno da sagleda. Kako izgleda brak sa pijancem, objasnila je Ljiljana (43) iz malog grada u unutrašnjosti Srbije.

- Ne mogu da podnesem svog muža kad pije. Postaje vrlo samoživ i agresivno brani svoje stavove, što je teško trpeti - kaže Ljiljana.

Ona dodaje da je njen suprug oduvek "voleo čašicu", ali sve je postalo mnogo gore otkako su bili prinuđeni da provode vreme u karantinu.

- Janko sada radi od kuće i pije najmanje dve boce vina dnevno, počev od popodneva, dok još radi. Firma u kojoj radi planira povratak svih zaposlenih u kancelariju čim prođu praznici. Ali Janko to izbegava, jer mu očigledno više odgovara ovakav sistem. Pokušala sam da razgovaram sa njim na temu alkohola i problema koji ima, ali on to kategorički odbija. Ismeva me , čak i pred decom, i govori kako preterujem. Sita sam svega, želim da što pre prekinem ovu bračnu agoniju - požalila se Ljiljana.

Psiholog odgovara:

Alkoholizam je opasan. Pokušajte da svom suprugu, kada je trezan, objasnite kakvo je njegovo ponašanje u pijanom stanju.

Takođe, budite izričiti, i recite da vam je dosta svega. Objasnite detaljno šta osećate. Možda će se odreći navike da pije ako shvati da postoji realan rizik da će vas izgubiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koviljkinja

    12. januar 2021 | 19:57

    Da, horor, ali ni jedan hronicni alkoholicar, nikada ne priznaje da je alkoholicar.Cak ni kad ga strucnjaci proglase za hronicnog.

  • BILJANA

    12. januar 2021 | 19:42

    HOROR ZIVOT SA ALKOHOLICARIMA HOROR

  • DARKO 100%

    12. januar 2021 | 19:51

    Licno sam znao ljude kojima je zbog alkohola stradao i brak i biznis i ne to mali biznis nego uistinu veliki nezamisliv malom coveku,pa sad vi gledajte dal ce te srecu traziti kroz alkohol ili kroz duhovnu prosvecenost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA