Stručnjak otkriva koje 4 greške muškarci najčešće prave: Od oseke strasti do plime zadovoljstva

Za dobar intimni život potreban je obostran partnerski angažman

  • 2
Muskarac, zena, par, poljubac, strast Foto: Shutterstock

Parovi koji su dugo u vezi ili braku zbog pritiska koji nosi pandemija korona virusa i svakodnevnih obaveza mogu da se suoče sa osekom strasti. Stručnjak za muško-ženske odnose Ausi Dejvid Smajd podelio je savete koji mogu da unesu dašak svežine u intimni život i inspirišu partnere da se ponovo zbliže.

On je, ujedno, izneo i četiri najčešća problema sa kojima se parovi suočavaju i predloge kako da ih reše.

1. Vaš fokus je preuzak

Ukoliko previše pažnje pridajete onome što će se desiti u spavaćoj sobi, možete sebi da nametnete nenamerne blokade i da zbog toga budete razočarani.

Dejvid savetuje da bi tokom dana trebalo da jedno drugom dajete komplimente. Oni ne moraju da aludiraju na intimni čin - važno je da partneri jedno drugom daju psihološki podsticaj da se osećaju privlačno i poželjno. 

2. Glavno jelo cenite više od predjela

Ponekad se parovi previše fokusiraju na sam intimni čin, a to, tvrdi Dejvid, nije dobro. Ženama je potrebno više vremena da se uzbude, pa bi njihovi partneri trebalo da uspore sa predigrom.

- To je jednostavna jednačina, ali što sporije idete, vaša partnerka će više uživati. Što brže ona završi, vi ćete manje ćete brinuti o tome kako da sprečite da se zabava prerano okonča - komentariše Dejvid.

foto Pixabay foto Pixabay

3. Previše vodite

Od muškarca se uglavnom očekuje da "vodi igru", u želji da pokaže svojoj partnerki da je pravi alfa-mužjak. Ali, upozorava stručnjak za muško-ženske odnose, to nije najbolji način.

- Niko ne može da zna to "pokretanje vulkana" kao ona - komentariše Dejvid. - Muškarci bi trebalo da  pronađu položaj u kom će njihova partnerka moći da kontroliše tempo, pokrete i uglove dodira. Obratite pažnju na kretanje njenih kukova i karlice. Shvatite ovo kao GPS za njene erogene zone, pa pokušajte da oponašate ove pokrete kada ponovo "sednete za volan".

4. Ne obraćate pažnju na "afterparti"

- Ono što se dešava posle intimnog čina jednako je važno kao i ono pre, zato se nemojte samo okrenuti na drugu stranu i zaspati. Poljubite i pomazite partnerku - savetuje Dejvid.

Iako se muškarci tokom intimnog čina osećaju posebno, i žena bi, kategoričan je Dejvid, trebalo da se oseća dragocenom, obožavanom i cenjenom.

- Rezultat toga je da će ona biti spremnija da ponovi iskustvo i biće slobodnija u isprobavanju novih stvari - tvrdi stručnjak za muško-ženske odnose.

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA