≫ 

Nevesta je imala jedan zahtev za mladoženjinu tetku: Da li je u redu tražiti uslugu umesto poklona?

Buduća mlada je u dilemi, a ne bi želela da uvredi blisku rođaku svog izabranika

  • 0
Mlada

Foto: Pixabay.com

Jedna žena je potražila savet na društvenim mrežama o tome da li je u redu da od tetke njenog verenika zatraži pomoć oko dekoracije za venčanje kao venčani poklon, što bi iziskivalo 40 sati rada.

Buduća nevesta je otkrila da se verila u julu 2016. godine, a planira skromno venčanje za 75 ljudi u oktobru iduće godine, u zavisnosti od pandemije korona virusa.

- Tetka mog verenika je neverovatno vešta. Pravi upečatljive dekoracije koje oduzimaju dah. Da li bi bilo korektno da je pitam da nam sašije dekoracije, a da joj mi obezbedimo tkanine umesto da nam kupi poklon za venčanje? - napisala je buduća mlada na društvenoj mreži.

Odmah su usledili osuđujući komentari korisnika:

- Tražiti od žene da eksploatiše svoje ruke i vreme i nuditi da platite tkaninu je loša ideja - bio je jedan od zaključaka.

Buduća nevesta je odgovorila da joj nije takva namera i da je tetka velikodušna osoba koju ona ne želi da iskoristi.

- Budući da sam odrasla u krojačkoj porodici, znam koliki je to posao. Jednom je bila slična situacija, ali to nije dobra ideja - odgovorila joj je jedna žena.

Venčanje

Foto: Pixabay.com

- Veliko je pitanje šta zahtevate od dekoracije: stolnjake, mašne, navlake za stolice - upitao je neko, na šta je buduća mlada odgovorila da bi zahtevala samo jednostavan dekor i da ne bi tražila previše.

Mnogi su bili podeljeni oko ovog zahteva, pa su neki odgovorili i da bi tetki trebalo platiti vreme i trud. Neki su podržali ideju.

- Mislim da bi trebalo da joj ponudite, ali da je ne opteretite previše specijalnim zahtevima - izneo je jedan korisnik svoje mišljenje.

Devojka e zaključila da bi trebalo da razmotri ovu zamisao, posebno što je jedan od korisnika društvenih mreža upućivao na to da ovaj posao može trajati i do 40 sati.

- Moj verenik i ja ćemo svakako ići na večeru sa njom i diskretno joj predočiti ovu mogućnost - odlučila je buduća nevesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA