≫ 

Muškarci su otvorili dušu: Zbog ovih 10 stvari najčešće patimo posle raskida

Završetak ljubavne veze ne pada teško samo pripadnicama nežnijeg pola

  • 9
foto Pixabay foto Pixabay

Raskid ljubavne veze nikada nije jednostavan, ali neko ga podnosi lakše, a neko teško uspeva da prevaziđe gubitak. Čini se da muškarci pate drugačije od žena ili se bar trude da tugu zadrže u sebi.

Na društvenoj mreži Redit jedan od korisnika postavio je pitanje:

- Čujem da žene obično odmah posle raskida, na samom početku, prođu kroz najgoru fazu i da kasnije polako i postepeno prebole raskid, dok se muškarci u početku osećaju utrnulo i stignu do najgoreg stadijuma tek kasnije. Ima li u tome istine?”

Ovo su neki od odgovora koje su muškarci dali:

1. Ne usuđujem se da upoznam neku novu

- Najviše me pogađa kada pogledam svoje druge mogućnosti za upoznavanje novih partnerki.

Kada ponovo počnem da koristim profile na društvenim mrežama za upoznavanje devojaka, setim se koliko je to zapravo teško iskustvo.

2. Ovo je moj neuspeh

- Uporedio bih osećaj posle raskida sa osećajem gubitka posla. Verovao si da će priča biti uspešna i da si konačano pronašao „mirnu luku“, ali ti je život priredio neprijatno iznenađenje.

Opet si na početku, a nemaš snage da se ponovo boriš za „svoje mesto pod suncem“ i da se iznova dokazuješ.

3. Boli kada vidim da je krenula dalje

- Kada vidiš bivšu kako je nastavila sa životom posle tebe, to baš ume da zaboli. Posebno ako su i tvoje druge bivše devojke sada u vezama, a ti sam...

Imaš onaj osećaj – šta nije u redu sa mnom?!

4. Grozno je kada je sanjaš

- Buđenje posle noći tokom koje si je sanjao… Dan posle toga je gotovo sigurno uništen.

5. Mislim da sam je preboleo, a onda me stvarnost opomene koliko grešim

- Prvo osećam jak nalet tuge i bola, a onda kao da se udari ponavljaju sporadično s vremena na vreme i mesecima kasnije.

Taman pomislim, OK, ona mi više ništa ne znači, a onda me neka sitnica podseti na nju i osetim onaj tup bol u stomaku i prazninu protiv koje ne umem da se izborim.

Momak, dečko, muškarac, mlad, briga, sekiracija, uznemirenost, zabrinut, frustracija, depresija Foto-ilustracija: Pixabay

6. Povukao sam se u sebe

- Meni je posle jednog raskida sa devojkom koju sam mnogo voleo bilo neophodno da se osamim. To je bio jedini način da prebolim i nastavim dalje.

I da, trajalo je. Društvo mesecima nije moglo da me natera da izađem u provod, to mi je izgledalo tako besmisleno.

7. Najviše zaboli kada se raskid desi iznenada

- Ako si mislio da je sve u redu, a dođe do raskida, tada je najgore. To znači da „drugoj strani“ nije bilo dovoljno stalo čak ni da porazgovara sa tobom o stvarima koje joj smetaju, a ti si verovao u nešto za šta se ispostavilo da je laž.

8. Morao sam da uništim sve uspomene

- Do sada sam bio samo u jednoj ozbiljnoj vezi. Kada je obrisala naše zajedničke fotografije sa društvenih mreža, osećao sam se užasno. Tad sam shvatio da i ja moram da učinim isto, jer bi me svaka fotografija podsećala na ljubav koja je doživela fijasko.

9. Noću je možda i najteže

- Kada slučajno duže ostaneš budan, shvatiš da ti nedostaje njen dodir, miris njene kose, razgovor, bliskost… U tebi se pojavljuje osećaj koji je blizak strahu od smrti, a jedino što možeš da probaš je da prisiliš um da spava.

10. Teško pričam sa prijateljima o onome što osećam

- Devojke imaju bolji sistem podrške. Ortak će te odvesti na piće, napuniti ti čašu, ali suštinski time ne postižemo ništa, samo prikrivamo problem. Imam utisak da devojke imaju više načina da skrenu misli, pa mislim da je njima lakše.

Video: Da li primećujete detalj zbog koga je ovaj muškarac ostao bez žene?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    20. februar 2021 | 22:32

    Onaj ko nije patio taj i nezna sta je ljubav

  • Patitelj

    21. februar 2021 | 02:45

    Samo oženjen kad raskine sa devojkom zna šta je patnja

  • Ziko

    20. februar 2021 | 22:28

    Iskreno, skoro nista nas ne pogadja, bar mene ne toliko, moji drugovi isto, raskinu sa devojkom, odmah za vikend se krece u potragu za drugom, kakva patnja crna, nije jedina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA