Da li je vaša veza previše dobra da bi bila istinita? 5 znakova da ste sa pravom osobom

Ako vam se čini da u emotivnoj vezi sve teče glatko i strahujete da to neće potrajati, možda ste ipak bezrazložno zabrinuti

  • 0
Romantika, Božić, ljubav, vino, izlazak, zaljubljeni par, šampanjac Foto: Shutterstock

Osrednji odnosi za mnoge nisu ništa novo, ali kada se pojavi osoba sa kojom sve ide "kao po loju" devojke će se zapitati šta se krije iza takve veze i da li će ona uvek biti bajkovita.

Većina je bar jednom iskusila šta znači biti sa partnerom koji ne pokazuje poštovanje. Iskustvo iz loše veze može da natera razočarane devojke i mladiće da "postave zidove" kako bi sprečili novu potencijalnu štetu.

Zatvaranje prema ljubavi je odbrambeni mehanizam koji ima smisla, kažu psiholozi. Ali, osim što nas štiti od loših iskustava, ovaj odbrambeni mehanizam isključuje nas i od onih dobrih.

Da li ste u novoj vezi i osećate se kao da je sve previše dobro da bi bilo istinito? Da li vas plaši da će osećaj zaljubljenosti "preko noći" nestati, i da će odjednom isplivati na površinu samo ružne stvari?

Psiholozi su izdvojili 5 znakova koji otkrivaju da je vaša veza na stabilnim temeljima.

1. Možete da kažete "drugoj polovini" sve što želite

Osećate da vaša "druga polovina" razume vašu dušu. Bez obzira na to o čemu pričate, uvek vas sluša i razume. Nikada se ne plašite da ćete reći pogrešnu stvar i odgurnuti voljenu osobu od sebe.

Ako vi i vaš partner uvek možete slobodno da razgovarate, onda ste na dobrom putu.

2. Partner vam je naklonjen i uvek je otvoren

Dobar partner će otvoreno pokazati svoju naklonost i ceniće vaše postupke. Možda će vas obasipati komplimentima ili sitnim poklonima kako bi vam pokazao da vas svakodnevno voli sve više.

Ljudi koji se klone otvorenog pokazivanja naklonosti obično nisu mnogo zainteresovani za vas, pa ako je vam je voljena osoba naklonjena, nemate razloga za brigu.

muškarac, žena. ljubav, sastanak, zagrljaj, baloni Foto: Pixabay

3. Uživate i kada ćutite zajedno i ništa ne radite

Ako je vaša veza ona prava, ne morate uvek da idete na otmene večere ili na romantična putovanja. Prijaće vam da provodite vreme zajedno, čak i da oboje samo odmarate na kauču ili gledate televiziju.

Ovde leži pravi test ljubavi. Možete li da sedite pored voljene osobe u tišini, da ne radite ništa i osećate da je volite? Ako vam ideja da ne radite ništa zvuči zabavno, našli ste nekoga ko je vredan vašeg vremena.

4. Uvek imate vremena za sebe

Iako želite da provedete vreme sa voljenom osobom, "druga polovina" koja vam ne uzurpira život i daje vam prostor i vreme da budete sami pokazuje da vas istinski voli. Bilo koja dobra veza zahteva da radite na sebi koliko i na partnerskom odnosu; trebalo bi da pronađete osobu koja to prepoznaje i podržava, i da joj, naravno, uzvratite istom merom.

Trošenje vremena na vlastite snove, hobije i interese presudno je u vezi. Ako se osećate kao da gubite osećaj sopstva kada ste sa nekim ili ako se neprestano menjate kako biste se prilagodili, onda niste u zdravoj vezi.

momak devojka sreća veseli ljubavni sastanak Foto: Freepik/ Halayalex

5. Mali znaci pažnje ne izostaju

Možda izlazite na večeru svakog petka, možda vam partner uvek donosi cveće ili vam pošalje poruku onda kad se najmanje nadate... Onaj ko vas zaista voli potrudiće se da bude uvek pažljiv prema vama. Slatki spontani gestovi su obeležje dobrih i zdravih odnosa.

Najzad, i ljubav, baš kao i život, čine male stvari. Da li vas partner ljubi u obraz pre nego što ode na posao? Ili se smeška dok vas posmatra? Ako su odgovori potvrdni, nemate razloga da sumnjate u njegovu privrženost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA