5 čudnih stvari koje muškarci žele od žena: Privucite ga kao magnet bez po muke

Mali vodič, prema naučnim istraživanjima, kako zavesti muškarca

  • 2
ljubav veza partner

Foto: Freepik

Šta muškarci žele? Odgovor je, blago rečeno, misterija - i najverovatnije će ostati misterija. Ali to nije sprečilo naučnike da pokušaju da razotkriju ovu zagonetku.

S jedne strane, svaki čovek ima svoje lične preferencije. Karakteristike i osobine koje su jednom muškarcu vizuelno i erotski najprivlačnije ne mogu se smatrati privlačnim za drugog.

Međutim, istraživanje je pokazalo da je jedna stvar za mnoge muškarce zajednička - oni imaju poverenja u svoje prve utiske i ti početni trenuci imaju veliki uticaj na nivo privlačnosti prema pojedinim ženama.

Naravno, postoje žene koje savladavaju umetnost stvaranja dobrog prvog utiska sa malo ili nimalo napora, dok neke moraju malo više da se potrude.

Da bismo vam pomogli da razumete šta momci žele, evo pet stvari koje nauka izdvaja kao presudne, a koje muškarci matraju posebno privlačnim kod žena.

1. Šminka prirodnog izgleda

 

Neki muškarci tvrde da više vole žene bez šminke jer izgledaju prirodno. Ali prema istraživanju koje je sproveo Online Dating Zoosk, od 1.200 žena koje su imale šminku za oči na svojoj profilnoj fotografiji, 139 je verovatnije dobilo poruke od muškaraca.

Muškarci su takođe češće želeli da upoznaju ženu ako na svojoj profilnoj fotografiji ima karmin.

Crveni ruž šminka kozmetika

Foto: Shutterstock

Međutim, žene koje imaju tendenciju da nose „tamnije“ vrste šminke ređe bivaju pozvane. Dakle, čak i ako muškarci kažu da više vole žene koje su izgledale „prirodno“, to znači da možete da nosite blagu šminku i budete privlačne.

2. Idealan odnos struka i kukova

 

Ova preferencija ima manje veze sa atraktivnošću, a više sa zdravljem i plodnošću.

Dokazi takođe pokazuju da je odnos struka i kukova snažan pokazatelj nivoa estrogena u ženi, rizika od gojaznosti i podložnosti glavnim bolestima kao što su dijabetes, rak jajnika i bolesti srca.

3. Crvena odeća

 

Crvena je boja strasti. Zato nije ni čudo što muškarce toliko privlače žene koje nose garderobu u crvenim nijansama.

U studiji psihologa sa Univerziteta u Ročesteru, muškarcima su pokazane fotografije različitih žena u okvirima crvene ili bele boje. Njihov zadatak bio je da ocene lepotu tih žena.

cvena haljina devojka lepa vesela osmeh crni kaiš

Foto: Freepik/lookstudio

Potom im je prikazana ista fotografija sa ženama u crvenoj ili plavoj boji okvira i upitani su koliko novca će potrošiti na izlazak sa njima. Žene čije su fotografije bile u crvenim okvirima ili one koje su nosile garderobu u crvenoj boji bile su im atraktivnije.

Takođe, ispitanici su se izjasnili da bi pre izašli na sastanak sa ženama iz crvenih okvira.

4. Ljubazan stav

 

Narodna poslovica da "lepa reč i gvozdena vrata otvara" pokazala se tačnom i po pitanju muško-ženskih odnosa.

U studiji Društva za ličnost i socijalnu psihologiju, istraživači su otkrili da je pozitivna reakcija žene na muške potrebe i želje povećala njihovu privlačnost.

5. Nežan glas

 

Studije su pokazale da muškarce sa dubljim glasom žene smatraju privlačnim.

Suprotno je tipično za muškarce, jer veruju da „nežniji glas signalizira reproduktivnu sposobnost, ženstvenost i manju veličinu tela“.

Šta mislite, dame? Koje od ovih kriterijuma ispunjavate?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA