≫ 

Recept za srećnu vezu: 6 obećanja koja su ključ za dugotrajan i uspešan odnos

Pored toga što je svaki par priča za sebe, postoje dogovori koji su univerzalni za većinu srećnih relacija

  • 0
momak devojka sreća veseli ljubavni sastanak

Foto: Freepik/ Halayalex

Težnja skoro svakog ljudskog bića je da ostvari zdravu i stabilnu vezu u kojoj će se osećati celovito, voljeno i prihvaćeno. Da bi ostvarili takav odnos, oba partnera bi trebalo da budu zreli kao ličnosti i spremni na ustupke.

I pored toga što je svaki par priča za sebe, postoje, tvrde psiholozi, dogovori koji su univerzalni za većinu zdravih i srećnih, ali i kvalitetnih i dugotrajnih odnosa.

Veća je verovatnoća da će parovi koji postignu određene sporazume i pre sklapanja braka, ukoliko ih se budu pridržavali, ostvariti emotivno partnerstvo na duge staze.

Za uspešnu zajednicu najvažnije je da je to put sa dva koloseka i da partneri njim idu jedan uz drugog. Ukoliko jedno drugom daju obećanja o važnim stvarima koje čine život i budu spremni da ih ispoštuju, lakše će uspeti da prevaziđu sve one usputne trzavice karakteristične za bračni život.

Postoji šest obećanja koje je potrebno dati i pridržavati ih se ukoliko imate nameru da vaša veza potraje "do kraja života".

1. Obećanje da ćete podržavati jedno drugo u ostvarivanju ciljeva

 

Kada zacrtamo neki cilj, podrška nam je bitna, a još bitnija kada dolazi od osobe do koje nam je najviše stalo.

2. Obećanje da ćete prihvatiti prijatelje i porodicu onog drugog

 

Prirodno je da se svi ne mogu slagati sa svima, međutim, ako vaš partner ima osobe u svom životu koje voli, najmanje što možete da učinite za njega je da ih prihvatite i poštujete.

foto Pexels

foto Pexels

3. Obećanje da ćete prihvatiti međusobne mane

 

Kada nekoga stvarno i zrelo volimo, prihvatamo ga u potpunosti, bez obzira na to koliko nam neke osobine išle na živce. Ako vas nervira neka osobina voljene osobe, skrenite misli na ono što kod nje volite i toga se držite.

4. Obećanje da ćete imati razumevanja za prošlost

 

Većina ljudi je živela i pre nego što je upoznala vas, kao što ste i vi imali život pre partnera. Važno je da jedno drugom obećate da ćete imati međusobno razumevanje za prošlost.

Neke stvari u prošlosti možda nisu nešto čime se možete pohvaliti, međutim ako o njima otvoreno razgovarate, one nisu nešto što bi trebalo da bude predmet svađa u budućnosti.

5. Obećanje da ćete se fokusirati na pozitivne stvari

 

Ponekad je u vezi najlakše fokusirati se na sve ono negativno, posebno ako prolazite kroz težak period. Posebno u takvim trenucima potrudite se da se setite svega lepog što ste zajedno prošli.

6. Obećanje da ćete zauvek poštovati jedno drugo 

 

Najlakše ćete se poštovati ako u vašem odnosu vlada potpuna iskrenost. Bitno je da jedno drugom uvek sve možete da kažete i imate razumevanja, jer rešenje za sve probleme često leži u kvalitetnom i iskrenom razgovoru.

Stalna komunikacija je ključ dobrog, kvalitetanog i dugotrajnog odnosa.

Video: Kako prepoznati nasilje kod partnera, pre nego što bude prekasno?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA