≫ 

7 ponašanja koja uništavaju emotivnu vezu: Jedno ukazuje da partner verovatno vara

Postoji nekoliko situacija koje će loše uticati na odnos partnera i koje mogu da budu uzrok gubitka poverenja

  • 0
Nesrećni ljubavni par, bračni, muž, žena, devojka, dečko

Foto: Shutterstock

Poverenje je ključ svakog dobrog odnosa, a posebno je važno u emotivnim vezama. Ono se teško stiče, a lako gubi, što može da predstavlja veliki problem u ljubavnim odnosima.

Kada prestanete da verujete partneru, to je prvi siguran korak da je vaša veza na lošem putu.

Međutim, postoje i mnogo suptilnije navike i načini ponašanja koji mogu vremenom da ugroze vašu vezu. Stručnjaci za brak i veze tvrde da postoji 7 ponašanja partnera koje su neprijatelj ljubavi i stabilne veze.

 1. Nespremnost na kompromis

 

Poverenje se gradi tako što smo spremni da saslušamo i drugu stranu pre nego što donesemo konačnu odluku.

Ukoliko u vezi nismo spremni na kompromise, to može da utiče na stabilnost veze i da izazove sumnju da nešto u tom odnosu ne funkcioniše.

2. Nedostupnost

 

Često se dešava da partner u poslednjem momentu promeni plan i otkaže zajednički dogovor. Retko se javlja na telefon, nema vremena za vas i vaše zajedničke momente.

Tada postoji opravdan razlog da počnete da sumnjate da nešto nije u redu. Naravno da za većinu ovih događaja postoje racionalna objašnjenja, pa pre nego što krenete da paničite, prvo realno sagledajte situaciju.

3. Ne priznajemo da smo pogrešili

 

Ukoliko jedno od drugog nikada ne čujete izvinjenje ili priznanje da ste pogrešili, to može biti prepreka u daljoj izgradnji poverenja.

Dešava se da svi pogrešimo, ali ukoliko nismo spremni da preuzmemo odgovornost i bežimo od obaveza, to i te kako izaziva sumnju.

4. Previše drame

 

Ako posle svađe "druga polovina" odjuri pre nego što problem koji je doveo do svađe bude rešen, a uz to se ovakvo ponašanje dešava često, zna se ko je u vezi "drama queen". Stručnjaci za brak i veze podsećaju da je u toj situaciji partner koji beži od problema željan pažnje i drami kako bi privukao pažnju drugog partnera.

Ovo se, naravno, može pokazati i na drugačiji način, a dramatične scene mogu biti iscrpljujuće kako psihički, tako i fizički.

muškarac, žena, ljubav, mrak

Foto: Pixabay

5. Tračanje

 

S vremena na vreme mnogi vole da čuju poneki trač, ali ukoliko jedan od partnera stalno ogovara druge, pogotovo drage prijatelje ili porodicu, zapitajte se šta onda priča o vama, iza vaših leđa.

6. Odlazi iz sobe da pošalje poruku

 

Napuštanje prostorije kako bi partner poslao poruku, skrivanje telefona i vrpoljenje utiče na poverenje, a ovakvo ponašanje, prema psiholozima, uglavnom s razlogom izaziva sumnju.

7. Ne poklapaju se priče

 

Ukoliko se ispostavi da je partner rekao da, na primer, ide u teretanu, a zaboravi da spomene da posle toga ide na kafu sa prijateljem i to se dešava prečesto, može da izazove brojne sumnje.

Zapitajte se da li je zaista u pitanju nesporazum, manjak komunikacije ili pak manjak iskrenosti. Ovo je jedno od onih ponašanja koje najčešće ukazuje na prevaru.

Video: Na kom mestu je vaš znak: Stručnjaci su napravili rang-listu nevernika po horoskopu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA