Koje su posledice nedostatka komunikacije u ljubavnoj vezi: Gubitak zdravlja je samo jedna od njih

Verovatno se pitate gde je nestalo ono osećanje sa početka veze kada ste bili u fazi zaljubljenosti i početne euforije

  • 1
Muskarac, zena, problem, svadja, bracni par, impotencija, razvod,preljuba Foto: Shutterstock

Komunikacija je, kažu stručnjaci, srce svake kvalitetne ljubavne veze. Bez nje, sve ostalo je uzaludno. Za mnoge ljude upravo je ona ključ i znak da su odabrali pravog partnera. Zato, kada postoji nedostatak komunikacije, bilo da je ona verbalna, fizička ili duhovna, veza nije na dobrom putu.

Ali šta se zapravo dešava sa ljubavnim parom kada se povezanost između partnera gubi?

Postajete nevidljivi

Možda je nekada problem u vama i ne želite da komunicirate, ali najčešće je za problem potrebno dvoje. Neki ljudi smatraju da je važno razgovarati o svemu, dok su drugi naučili da stvari drže za sebe ili da komuniciraju neverbalnim gestovima. Vremenom, ove jednostavne razlike, ako se ne prepoznaju, mogu dovesti do potpunog kolapsa u vezi.

Osoba koja želi da razgovara se oseća nevidljivo, a osoba čiji zagrljaji govore više od hiljadu reči ne priča ništa. Ukoliko vas ovo podseća na vašu vezu, znajte da niste sami i da se sve može popraviti. 

Veza utiče negativno na vaše zdravlje

Nedostatak komunikacije može izazvati posledice koje utiču na vaše zdravlje. Međutim, ponekad nedostatak komunikacije zapravo znači komuniciranje na pogrešan način. Negativni obrasci komunikacije zamenjuju pozitivan način koji ste se koristili za povezivanje i stvaranje intimnosti i na kraju uzimaju danak po vaše celokupno zdravlje.

nersećna veza, partner, svađa, momak, devojka Foto: Freepik/cookie_studio

Ukoliko se osećate loše zbog svog ili ponašanja vašeg partnera, trebalo bi da obratite pažnju, jer stres može prouzrokovati anksioznost visokog stepana.

Niste više intimni

Komunikacija se ne odnosi samo na svakodnevne stvari, već i na intimne odnose. Nekim ljudima je izuzetno važno da osećaju povezanost kako bi mogli da stupe u intimni odnos. Kada spavate sa partnerom, vi zapravo komunicirate svojim telima.

Ali, da biste to učinili na najbolji način, trebalo bi da sa partnerom porazgovarate o vašim potrebama i željama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA