≫ 

"Uživam kad čistim, suprug zarađuje i donosi odluke": Napustila karijeru lekarke i postala domaćica

Uprkos tome što je svaki dan pred njom mnogo posla, ona je uvek doterana, sređene frizure i obavezno nosi nakit

  • 5

Sintija Loven, bivša mis Kanade, jedna je od mnogih žena koje su se pridružile pokretu "Tradwife", gde žene odustaju od karijere i postaju domaćice. Pre nekoliko godina Sintija je odlučila da napusti medicinu i karijeru u usponu. Na društvenim mrežama podelila je da se oseća bolje otkako je posvećena održavanju svog doma.

- Pre nekoliko godina bila sam zaista frustrirana svojim životom. Nisam imala potrebu da postanem šefica, osećala sam da treba da postanem supruga i domaćica, iako je trebalo da budem lekarka - objasnila je ona.

Posle udaje Sintija i njen suprug su se složili da će ona preuzeti svu brigu o zajedničkom domu, dok će on ići da radi.

- Moj suprug je onaj koji zarađuje, dok ja vodim računa o kući. To je nešto što me ispunjava, mnogo više nego posao lekara - rekla je ona.

- Pustila sam da se on pita za sve, iako mi je to malo teže pada, budući da sam ja veoma tvrdoglava osoba - kaže Sintija.

Ona i njen suprug uskoro će postati roditelji. Pa ipak, Sintiju ni trudnoća nije naterala da promeni svakodnevne navike - dan započinje odlaskom u teretanu, potom šeta psa, a onda se posvećuje sređivanju kuće.

Uprkos tome što je svaki dan pred njom mnogo posla, Sintija je uvek doterana, sređene frizure i obavezno nosi nakit.

- Ko bi rekao da će mi čišćenje pričinjavati zadovoljstvo - komentariše ova domaćica, čijeg muža uvek dočeka večera kada dođe kući.

- Ako kasni, zapakovaću večeru koja će ga čekati, a ja odlazim da spavam. Što više posmatrate poslove domaćice kao pravi posao, više ćete uživati dok ga radite, to je posao kao i svaki drugi - rekla je ona.

Sintija inače otvoreno govori o tome kako je biti domaćica na svom Instagram profilu, a zamerila je to što, kako kaže, žene poput nje nisu dovoljno zastupljene u medijima.

- Već nekoliko desetina godina smo preplavljene porukama koje prikazuju očajne i jadne domaćice. Prikazuju nam slike žene kojoj je potrebna određena količina vina kako bi se nosila sa nedaćama porodičnog života ili pak one kojoj nije omogućeno da na neki način dostigne svoj puni potencijal. Iako nam se sugeriše da utehu pronađemo u činjenici da imamo izbora, osećam da nas potcenjuju - zaključila je ona.

Video: Da li se i vi nalazite na listi očajnih domaćica među horoskopskim znacima?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nika

    10. jun 2021 | 14:25

    Pametna zena. Zato ima srecan brak

  • ludnica

    10. jun 2021 | 14:02

    Bravo a ne nego hoće i žena da radi da bi jurila neku ravnopravnost pa joj čitav život prodje u nervozi a djeci plaća da bi je neko drugi čuvao.

  • Mile

    10. jun 2021 | 14:11

    Muz joj lici na Janka Tipsarevica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA