Zbog čega bi parovi uvek trebalo da odlaze na spavanje u isto vreme: Ovako to utiče na ljubavnu vezu

Istraživači us odlučili da ispitaju kako odlazak na spavanje u isto vreme sa partnerom utiče na pojedince, ali i na celokupan ljubavni odnos

  • 1
Par, krevet, ljubav, ljubavna veza

Foto: Shutterstock

Neki ljudi su noćne ptice, a neki jutarnji tipovi. Uprkos razlikama u našim navikama spavanja, neki pokušavaju partneru da prilagode svoje vreme spavanja, dok neki ipak ne vide zašto bi to trebalo da urade.

Zato su istraživači odlučili da ispitaju kako odlazak na spavanje u isto vreme sa partnerom utiče na pojedince, ali i na celokupan ljubavni odnos.

Ovo su neka od njihovih zapažanja...

1. Šaputanje i maženje postaće deo vaše svakodnevice

 

Svako žudi za maženjem i šaputanjem sa voljenom osobom. Ali koliko nas zapravo ima vremena za to? Zato će vam zajednički odlazak na spavanje omogućiti svakodnevno maženje i čak malo dodatnog vremena za razgovor o vašem danu.

Takođe, nauka kaže da maženje oslobađa oksitocin, hormon ljubavi, što će vam pomoći da se zbližite sa partnerom i da se osećata zadovoljnije.

2. Može pomoći u rešavanju problema i nesuglasica

 

Ponekad se najmanje stvari mogu pretvoriti u nesuglasice i ako ih predugo ostavite po strani i u potpunosti ne rešite, danima ćete biti loše raspoloženi. Ali kada istovremeno odete na spavanje sa partnerom, imaćete priliku da razgovarate o tim nesuglasicama i problemima.

To će vam pomoći da imate bolje jutro i započnete dan bez nervoze.

Ljubav, zaljubljeni par

Foto: Shutterstock

3. Pomaže i u sinhronizaciji sa partnerom

 

Odlazak na spavanje u isto vreme kad i vaš partner pomoći će vam da se još više zbližite, prilagodite jedno drugom, postanete sinhronizovani, a i osećaćete se prijatnije.

Takođe ćete tako izbeći nepotrebno buđenje kada jedan od partera probudi drugog zbog kasnijeg dolaska u krevet, što može dovesti do buđenja u lošem raspoloženju.

4. Poboljšava vaše fizičko zdravlje

 

Zajednički odlazak na spavanje nije dobar samo zbog povezanosti, već i zbog vašeg tela. Tako vam se može smanjiti krvni pritisak, ojačaćete imuniloški sastav i smanjiti upale u telu.

5. Dobro je za mentalno zdravlje

 

Uz fizičko, poboljšaće se vaše mentalno i emocionalno zdravlje. Odlazak na spavanje u isto vreme može smanjiti anksioznost i pomoći vam da se osećate bolje i opuštenije. Na kraju će vam biti lakše da razgovarate sa partnerom, a pomoći će vam i da sebi popravite dan i budete srećniji, piše Bright Side.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA