≫ 

Žena započela burnu raspravu: Da li muškarac koji zarađuje manje od 500 evra zapravo manje vredi?

- A, tek oni preko 40 što ih izdržavaju tata i mama...oni ne bi imali pravo ni da zinu - bio je jedan od komentara

  • 8
Moćna žena, moćnija žena, muškarac, snage među plovima, šefica, domino dominantna Foto: Shutterstock

Rasprave oko toga kako svaka osoba na svetu, bilo da je muškog ili ženskog pola, ima svoju zamisao "prave" ili "pravog" i koliko je to zapravo individualna stvar traju vekovima. Na tu temu napisane su hiljade knjiga i snimljeno je na stotine filmova.

I dan danas se o tome raspravlja...

Danas se ženama najčešće zamera što nisu umešne u kuvanju kao nekada, nisu ženstvene kao nekada, žele karijeru, za razliku od većine žena nekada. Muškarcima, barem na ovim prostorima, se danas najčešće zamera nesamostalnost, probirljivost, ali i očekivanja koja se karaterišu sa "tipični Balkanac".

Dok većina žena uvek drži žensku stranu, većina muškaraca stranu svog "tabora", pitanje je šta je zapravo ispravno i kako pronaći balans.

Ipak, i pored toga pojedinci često navode univerzalne osobine, koje bi trebalo da krase "pravu ženu" ili "pravog muškaraca".

Poslednja rasprava u nizu, započela je na društvenoj mreži Tviter, kada je osvanuo status ženske osobe koji glasi:

- Muškarac preko 20 godina, koji radi od 8 do 16 h, plata oko 500 evra, vikend slobodan, bez dodatne zarade, ne bi trebalo da ima ni pravo glasa, a kamo li da se izjašnjava kakva prava žena treba da bude.

Status je izazvao brojne rasprave, a bilo je negodovanja i muškaraca i žena.

- Ima li neki finansijski limit kada imamo pravo na mišljenje? Važi li i obrnuto - pitao se jedan pripadnik muške populacije.

- Bolje je i da ima 500 evra, a da ima slobodan vikend da može da se posveti porodici nego da recimo ima 700 evra, a da nema slobodan vikend. Suštinski je slična plata samo manje slobodnog vremena - napisao je jedan čovek.

Bilo je i onih duhovitih, pa je jedan korisnik napisao:

- Nemam ništa od toga, ali umem da volim.

Pojedine žene su čak i dodale još neke "kategorije" muškaraca za koje smatraju da ne bi trebalo da imaju pravo glasa.

- A, tek oni preko 40 što ih izdržavaju tata i mama...oni ne bi imali pravo ni da zinu - bio je jedan od komentara, dok je bilo i onih oštrijih.

- Treba da budu sposobni da naprave pare: džaba škole i ostalo, ako ne znaju kako to da unovče. Duhoviti i sposobni. Ukoliko to nisu, onda nisu muškarci nego mlakonje  - napisala je jedna devojka.

Bilo je i onih koji su ovoj devojci predložili da se zabavlja sa bankomatom.

- Radi 24/7, znači neće ti smetati dok ogovaraš sa drugaricama, nije ljubomoran, uvek je tu za tebe, voli te onoliko koliko i ti novac, i uvek je pun para sa po nekoliko miliona. Nema pravo glasa i ne izjašnjava se o ženama - napisao je jedan od onih koji se nisu složili sa stavom ove devojke.

Kakav je vaš stav o ovome? Koju platu najčešće povezujete sa muškarcima? Pišite nam u komentarima...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kale

    11. jun 2021 | 15:50

    Neka svako zivi kako mu odgovara i neka gleda svoj posao, na kraju krajeva svi mi zavrsavamo na isto mesto bez obzira kakva nam je imovina

  • Zoro

    11. jun 2021 | 16:13

    I obicno taj sto ima veliku kintu ima i svalerku

  • Muskarac

    11. jun 2021 | 17:10

    E pa sad, i uspesni i ostvareni muskarci oce isto takvu devojku, a ne neku prosečnu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA