4 načina na koje žene kontrolišu partnere, a da oni to ni ne znaju: Jednu stvar i muškarci rade

Želja za manipulacijom kako većina žena tvrdi proističe iz ogorčenosti

  • 1
Žena, manipulacija Foto: Shutterstock

Skoro svaka žena, svesno ili nesvesno kontroliše muškarca sa kojim je u emotivnoj vezi. Uglavnom to rade na suptilan način, kako partner ne bi mogao ništa konkretno da im zameri. Dok muškarac misli kao drži sve pod kontrolom, žena se iza ugla smeška, uvreženo je mišljenje.

Želja za kontrolom i manipulacijom, kako se tvrdi, proističe iz ogorčenosti, jer muškarci, činjenica je, većinom imaju veće plate, bolje pozicije na poslu i manje obaveza, pa se žene na taj način "svete".

Iako ove navode nipošto ne bi trebalo generalizovati, većina smatra da su ovo 4 najčešća načina na koje žene manipulišu muškarcima.

1. Odnose se prema muškarcu kao prema detetu

Kada se žena prema partneru ponaša kao da on ima sedam godina, to može biti posledica njene frustracije, a može i značiti da samo želi da ostvari svoj cilj.

Ako ona, na primer, ne poverava partneru poslove kao što su odlazak u nabavku namirnica ili nešto slično, to znači da ona želi da obaveze budu ispenjene tačno onako kako je zamislila.

U svakom slučaju, ako je žena često govori: "Ma, ja ću to uraditi", ona pokušava da kontroliše partnera tako što će učiniti da se on oseća bezvredno i nesposobno.

Međutim, ukoliko je vaša ljubav prava, žena se neće ponašati na ovaj način, jer ne želi da potčini partnera.

Zena, napad, svadja, muskarac, silueta Foto: Shutterstock

2. Postanu tihe

Kada je muškarac uznermiren, iznerviran, on će to jednostavno reći. Možda će vikati, ali ćete znati tačno kako se oseća u tom trenutku. Sa pojedinim ženama je već druga priča. One imaju drugačiji pristup, odnosno uglavnom ćute.

Žene svojim ćutanjem navode partnere da razmišljaju o svim stvarima koje su uradili, a i o onima koje nisu, jer im žena čak i to može zameriti. Odbijanjem da izraze svoje želje i potrebe, one dovode muškarca u stanje "uradiću sve što hoćeš, samo više progovori."

3. Laskaju muškarcima

To može da bude moćan alat u manipulaciji muškim rodom, a radi neočekivano dobro. Zato se pojedine žene koriste rečenicama poput: "Ne razumem se baš u tehnologiju, a ti si tu najbolji." Možda je kompliment nekad iskren, možda se ona stvarno u nešto ne razume, ali ponekad je laskanje samo način da partneri obave ono što njih zapravo mrzi da urade.

4. Porede ih sa drugima

Klasična strategija koju koriste roditelji, a koja je nezamislivo efikasna u muško-ženskim odnosima. Roditelji često govore: "Vidi kako se onaj tamo dečak lepo ponaša", a žena će na partneru upotrebiti slične reči, jer znaju da će im to povrediti ego.

Ovu vrstu manipulacije neke žene koriste kada nisu zadovoljne nekim aspektom života svog partnera, pa mu zato otvoreno ukazuju da postoji neko bolji, posramljujući ga i "gađajući" u njegovu slabu tačku.

To će, nadaju se žene koje to rade, naterati muškarca da bude bolji i da se više trudi.

Međutim, ovo je način na koji i muškarci manipulišu ženama, tako što će ih porediti za zgodnijom ili lepšom, kako bi joj ukazao da bi i ona trebalo da izgleda tako.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nika

    25. jul 2021 | 03:04

    Gde ima manipulacije tu nema ljubavi. Samo interes. A kad nema ljubavi nema ni srece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA