5 navika koje imaju svi srećni ljubavni parovi: Zbog njih im je veza čvrsta i puna strasti

Sve se ređe pronalaze osobe koje su potpuno srećne u vezi

  • 3
mladi ljubavni bračni par, selfi, sreća, osmeh, poljubac, zubi, zdravlje

Foto: Shutterstock

Emotivne veze često nisu jednostavne i na njima je potrebno raditi. Veze ni u kom slučaju nisu savršene i svaka veza ima svojih mana. Na vezama je, kao i na svemu drugom, potrebno raditi iz dana u dan.

Kad nešto pođe po zlu najlakše je odustati, ali ako nekoga volite i postoji prostor za vaš zajednički rast, odustajanje nije opcija. Najlakše je nekome reći da ga volite, jer reči su uvek jednostavnije od dela, ali da li možete pokazati svoju ljubav bez reči i učiniti sve za nekoga koga volite?

Život udvoje može da bude sjajan, ali i prepun izazova. Da bi sklad u vezi trajao, ovih 5 saveta koji rade srećni ljubavni parovi mogu da budu od pomoći.

1. Ne kritikuju jedno drugo

 

Ceo život dobijamo kritike od roditelja, učitelja, nastavnika, šefova...  Najmanje što nam je potrebno je da nas kritikuje još jedna osoba, pogotovo ona sa kojom živimo. U ovom slučaju se ne misli na situacije u kojima ukazujete partneru na nešto pogrešno.

Reč je o onim kritikama koje nisu toliko bitne, a koje mogu povrediti osećanja partnera.

Ljubav, zaljubljenost, par, zaljubljeni

Foto: Pixabay

Kada želite da kažete tako nešto partneru, pokušajte da ne delujete ljuto i besno i da preformulišete svoju kritiku na lepši način.

2. Ne zaobilaze intimne trenutke

 

Intima je nešto što spaja dvoje ljudi i budi želju za strašću između partnera. Zato je nikada ne treba zanemarivati. Jeste da je takvo vreme, brzo i užurbano, i da nekada nemate vremena za najobičnije stvari, ali uvek se može pronaći i izdvojiti vreme za nešto što je bitno za vezu.

Ne čekajte "savršeni" trenutak, već ga stvorite.

3. Otvoreno govore o svojim osećanjima

 

Ako bi trebalo da se odluči koja je najvažnija stvar za uspešnu vezu, to bi onda bila emotivna otvorenost. Parovi koji žive u srećnim brakovima ili vezama imaju sposobnost da uvek izraze svoja osećanja partneru bez straha od toga kako će on reagovati.

Na taj način partneri se bolje upoznaju, a među njma se razvija empatija.

4. Daju prostog jedno drugom

 

Budimo iskreni - lepo je provoditi vreme s partnerom, ali takođe je zdravo provoditi vreme i sa prijateljima, pa i odvojiti vreme samo za sebe.

Srećni parovi daju prostor i dopuštaju jedno drugom i da se druže s prijateljima i da budu sami kad je to potrebno.

5. Uvek se poljube za laku noć i ne idu ljuti u krevet

 

Ova navika možda zvuči kao kliše, ali je zaista posebna. Sigurno vam se barem jednom dogodila svađa pre spavanja, pa ste poželeli da što pre u krevetu okrenete leđa partneru.

Ali, najvažnije je upamtiti da nikad ne idete ljuti na spavanje. Uslediće nemirna noć, pa se zbog toga uvek pomirite pre spavanja i ujutro popričajte o problemu, a one noći kada niste ljuti poljubite jedno drugo za laku noć.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grrrrr

    26. jul 2021 | 23:31

    Sve i nekako al oću sad ću da se ljubim pred spavanje kad me iznervira, važi. Ja bi al ne da mi se.

  • Me

    27. jul 2021 | 09:37

    Istina je sve sto ste naveli. Barem je tako kod mog supruga i mene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA